Кабинетът на Стефан Янев си е поставил за задача да установи

...
Кабинетът на Стефан Янев си е поставил за задача да установи
Коментари Харесай

Стефан Янев: Кабинетът ми е служебен, но е с амбиции за законодателни промени

Кабинетът на Стефан Янев  си е сложил за задача да откри какви законодателни промени е належащо да бъдат направени в другите публични сфери, тъй че да се усъвършенства животът на жителите и действието на бизнеса. Това съобщи служебният министър-председател при започване на срещата си с представители на Националното съдружие на общините в Република България. Премиерът посочи, че въпреки кабинетът да е длъжностен, има упоритостта в границите на мандата си да приготви оферти за законодателни промени, които да могат да бъдат обсъждани от идващия парламент. Министър-председателят изрази подготвеност на днешната среща да бъдат разисквани и предложенията на НСОРБ, като със взаимни старания, в хода на полемиката, те да бъдат допълнени и обогатени.

В рамките на срещата в Министерския съвет министър председателят Стефан Янев ще запознае представителите на локалната власт и с резултатите от полемиката му с членовете на Националното съдружие на кметовете на кметства в Република България, която се състоя в село Поповица в събота. Премиерът уточни цялостното единодушие за това, че активността на всички -  както на общините, по този начин и на централната власт, би трябвало да бъде в полза на българските жители.  „ Надявам се през днешния ден да имаме опция да обсъдим редица проблеми, които би трябвало да решаваме всеки ден “, добави още министър-председателят Стефан Янев.

От своя страна ръководителят на УС на НСОРБ и кмет на община Велико Търново Даниел Панов благодари за поканата за среща и изрази предпочитание в границите на днешната полемика да бъдат разисквани измененията в Националния проект за възобновяване и резистентност, подготовката на идните избори, както и бюджетната прогноза за идната година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР