Уроците на историята трябва да бъдат помнени и поуките от

...
Уроците на историята трябва да бъдат помнени и поуките от
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Мястото на Русия е ключово за мира на планетата

Уроците на историята би трябвало да бъдат помнени и поуките от тях повтаряни, съобщи водачът на Българска социалистическа партия - София

Мястото на Русия е основно за мира на планетата. Ето за какво е значимо актуалните държавни водачи да не не помнят и да не подценяват смисъла и ролята й на европейската и международна политическа сцена. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов във връзка отбелязването на 80-ата годишнина от началото на Великата Отечествена война, което се състоя в Руския културно-информационен център.

„ Не бих се наел да върша историческа ретроспекция, нито пък ще върша разбор на събитията от 1941 година и всичко случило се по-късно до успеха през 1945 година Но тук е мястото да отбележим един безспорен исторически факт, а точно, че с Великата Отечествена война настъпи поврат в настъплението на хитлерофашизма в Европа и света “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия - София.

По думите му не различен, а Съветска Русия е дала своята воля, дух и милиони предани воини, които да се опълчват на настъплението на фашизма в Европа и по света. „ И освен че споряха настъплението, само че и го пречупиха “, безапелационен бе той.

„ Всяка година на 9 май означаваме един двоен празник - Деня на успеха и Деня на Европа. За всеки човек и европеец е ясно, че в случай че не беше Деня на успеха, нямаше по какъв начин години по-късно да стартираме да честваме Деня на Европа “, напомни още Паргов.

Той посочи, че антифашистката коалиция, отпред със Съветския съюз, Съединени американски щати и Англия е победила, тъй като участниците в нея, колкото и разнообразни със своите геополитически и идеологически ползи, са показали разсъдък да обединят силите си по времето на войната, нанасяйки гибелен удар на нацистка Германия.

„ Това е извод, който би трябвало да се помни. Особено в днешните бурни геополитически времена на опълчване сред другите центрове на мощ в света “, съобщи ръководителят на софийската организация на Българска социалистическа партия.

Той смята, че уроците на историята би трябвало да бъдат помнени и поуките от тях повтаряни, с цел да не се случват още веднъж ужасите на войната. „ Те би трябвало да бъдат разказвани на бъдещите генерации, с цел да можем освен да не загубим историческата истина, само че и в никакъв случай да не се позволяват повече ужасите на една сходна война “, добави водачът на столичните социалисти.

„ Преди 80 години Съветският съюз се опълчи с цялата си мощност и мощ на настъплението на хитлерофашизма. И победи. И през днешния ден болшинството от българския народ има вяра в силата и мощта на модерна Русия като сътрудник на славянските страни “, счита Калоян Паргов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР