Децата над 12-годишна възраст, които нямат специфични заболявания, без проблем

...
Децата над 12-годишна възраст, които нямат специфични заболявания, без проблем
Коментари Харесай

Кунчев за КОВИД ваксините: Няма съществена разлика в процента на нежелани реакции при деца и при възрастни

Децата над 12-годишна възраст, които нямат характерни болести, без проблем могат да бъдат имунизирани при личния лекар или в кабинетите. Това сподели основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев пред медиите след среща по отношение на имунизацията против COVID-19.

" Всичко, обвързвано с приложението на една ваксина от здравна позиция се съдържа в късата характерност на продукта. След нейната смяна още при започване на месеца и преработката на софтуера, който да разрешава внасяне на данни и генериране на документ, което към този момент е реалност, няма никакъв проблем децата да бъдат ваксинирани. Както не сме вкарвали с никаква заповед другите имунизации, по този начин няма потребност от юридическа позиция от някаква друга заповед в този момент ", разяснява доцент Кунчев.

Децата могат да се ваксини рат с ваксината на " Пфайзер ", която за момента е единствената позволена за деца над 12 години.

По думи му все още няма информация за въздействието на имунизацията върху деца.

" Няма задоволително време използване, с цел да можем да създадем някакво резюме, само че това, което досега е приложено, демонстрира, че няма основна разлика в % на нежелани реакции при деца и при възрастни ", добави Кунчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР