Очакваното съществено затопляне тази седмица е в комбинация с пренос

...
Очакваното съществено затопляне тази седмица е в комбинация с пренос
Коментари Харесай

Затоплянето идва със сахарски прах

Очакваното значително стопляне тази седмица е в композиция с транспорт на сахарски прахуляк над Балканите. Дори и сега, в случай че се намирате в Западна България и погледнете небето, ще видите, че то не е тъкмо синьо, а като че ли има пелена - повода е точно сахарският прахуляк, който към този момент доближи до западната ни граница, заяви Българска национална телевизия.

След слънчевото начало на днешния вторник, след обяд на обособени места ще превали и прегърми. Ще има и условия за градушки. Ще се затопли още и оптималните температури ще са сред 31° и 36°, а на следващия ден ще са с даже градус-два по-високи. Ще бъде най-вече слънчево, към и след обяд още веднъж ще се развие купеста облачност и тук-там в Източна България и планинските региони ще превали временен дъжд.

По морския бряг ще е малко по-прохладно, с температури сред 26 и 29°. Температурата на морската вода е 21 - 22°. Около и след обяд и там тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър, след обяд ще е от изток-югоизток.

Следобедни валежи ще има и на обособени места в планините, само че като цяло и там ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър.

Все по-високи температури освен у нас, на всички места на Балканите, където на следващия ден също ще е най-вече слънчево, със следобедни валежи и гръмотевици в планинските и източните региони от полуострова. Температурата на морската вода по крайбрежието на южната ни съседка Гърция към този момент е 23 - 24°.

Слънчево, а в доста региони и горещо, ще бъде и на Апенините, и в Източна Европа. Съществено по-хладно и най-вече облачно ще бъде в Западна и Централна Европа, в доста региони с превалявания от дъжд, по-значителни във Франция.

У нас през идващите дни ще бъде най-вече слънчево, с възможност за следобедни валежи в четвъртък, в североизточните региони. Ще бъде все по-горещо с температури над 35°. В събота още веднъж ще има условия за интензивни превалявания и гръмотевици, основно в планинските региони на Западна България, а в неделя - на повече места, в цялата страна. Очаква се и едва захлаждане.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР