Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов награди с почетни

...
Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов награди с почетни
Коментари Харесай

Министър Кузманов награди състезателките от националния отбор по художествена гимнастика за успехите на Европейското първенство във Варна

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов награди с почетни плакети на ММС състезателките от националния тим по художествена гимнастика за сполучливото им показване на първото в България Европейско състезание по художествена гимнастика, което се организира от 9 до 13 юни в Двореца на културата и спорта във Варна.
 Министър Кузманов взе участие в откриването на Национална универсиада 2021
Министър Кузманов взе участие в откриването на Национална универсиада 2021

Най-мащабното университетско спортно събитие се провежда от Асоциацията за академични спорт " Академик "

В самостоятелната конкуренция при дамите Боряна Калейн завоюва сребърно отличие в многобоя. Страната ни не е имала орден в самостоятелния многобой от златото на Мария Петрова през 1994 година

Националният отбор - дами в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова завоюва купата във финала на пет топки и сребърен орден на три обръча и два чифта бухалки.

На шампионата на Стария континент във Варна ансамбъл-девойки в състав Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова донесоха за страната ни 3 сребърни оценки - в многобоя и във финалите на съчетанията с топки и ленти.

" Поздравявам Ви за постигнатите триумфи на Европейското състезание по художествена гимнастика във Варна. С тях дадохте огромна поръчка за влиятелни класирания на идните Олимпийски игри в Токио. Пожелавам триумф на всички ", сподели министър Кузманов по време на награждаването.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева срещна министъра с подготовката на състезателките преди началото на най-големия състезателен конгрес. Тя показа, че българският щаб отпътува за Мураяма (Япония) на 21 юли, където девойките ще упражняват до старта на Олимпиадата.

За принос към триумфите на българските гимнастички министър Кузманов награди с почетни плакети и техните треньорки Бранимира Маркова - управител на народен тим жени-индивидуално, Марияна Памукова - персонален треньор на Боряна Калейн, Весела Димитрова и Михаела Маевска - старши треньор и асистент треньор на ансамбъл-жени, Вяра Ваташка и Цветелина Найденова - старши треньор и асистент треньор на ансамбъл-девойки.
 Габриела Петрова покри норматив за Токио 2020, министър Кузманов поддържа българските лекоатлети
Габриела Петрова покри норматив за Токио 2020, министър Кузманов поддържа българските лекоатлети

Проследи онлайн конкуренциите от първия ден на Европейското отборно състезание по лека атлетика
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР