Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов проведе среща с Мисията за наблюдение

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов проведе среща с Мисията за наблюдение
Коментари Харесай

Борисов наклепа служебния кабинет и пред мисията на ОССЕ

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов организира среща с Мисията за наблюдение на предварителните парламентарни избори в България на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ). В разговора, който се организира в централата на ГЕРБ, взе участие ръководителят на Мисията Тана де Зулуета, както и двамата зам.-председатели на ГЕРБ Томислав Дончев и Даниел Митов.

Пред делегацията от ОССЕ Бойко Борисов изрази опасенията на ГЕРБ от неяснотата с доставката на допълнителните машини за гласоподаване, които съгласно всички специалисти са основно изискване за нормалното протичане на изборния ден. Председателят на ГЕРБ напомни, че в резултат на промените в Изборния кодекс, които болшинството в 45-ото Народно заседание направи, вотът е 100% машинен и едно евентуално нарушаване на тази законова наредба би дало съображение за оборване на разултата от изборите. Беше маркирано, че ЦИК е разкрила рекорден брой секции в чужбина – 791, само че към момента не споделя дали ще бъдат подсигурени достатъчно машини за гласоподаване отвън страната.

От ГЕРБ сигнализираха, че през последния месец от служебното държавно управление, назначено от кандидата за президент Румен Радев, са абдикирали от своя главен и конституционно заложен ангажимент за организацията на изборите. " Държат се като предизборен щаб на президента Радев и намерено заемат страна в течащата кампания. Всеки ден пускат нови и нови внушения и имитации, насочени единствено към ГЕРБ ", сподели Борисов.

Непосредствено преди вота бяха подменени и началниците на всички регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи, както и областните шефове, като огромна част от назначените принадлежат към една съответна политическа групировка. „ Научаваме от медиите, че на места областни шефове и Министерство на вътрешните работи шефове заплашвали с уволняване редови служители, които не оказват напън върху жителите да не гласоподават за ГЕРБ “, уточни Борисов.

В умозаключение той посочи сполучливата организация на изборите за 45-ото Народно заседание, което бе регистрирано в отчета на мисията от интернационалните наблюдаващи на ОССЕ. В документа написа още, че вотът е бил управителен ефикасно, а главните свободи по време на изборния
развой са били спазени. „ Затова запитвам – кое наложи всички тези революции в изборния закон и чистките в администрацията след безпристрастната оценка на интернационалните специалисти “, сподели още ръководителят на ГЕРБ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР