Все още битуват митове сред ромското население, че ако си

...
Все още битуват митове сред ромското население, че ако си
Коментари Харесай

Ромите без осигуровки ще се ваксинират безплатно, здравните власти започват информационна кампания

Все още битуват легенди измежду ромското население, че в случай че си приложат ваксини ще имат един куп странични дейности. Ще използваме хора от шоубизнеса, както и духовниците, на които те подражават. Посещението до персонален доктор няма да коства нищо на хора от малцинствата, даже и да не са здравно обезпечени. Това сподели зам.-министърът на опазването на здравето доктор Александър Златанов. На брифинга беше и основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

" Второто, което ще създадем, е имунизацията на тези лица да бъде безпроблемна. Да разбираем, че могат да се ваксини рат или в отворените пунктове, или при персоналните си лекари ", добави той.

На брифинга стана ясно, че под 10 % от роми те у нас са се ваксини рали. Зам-министър Златанов посочи, че задачата на срещата е била да се изведат проблемите поради ниската имунизация измежду ромското население и да се очертаят стъпки, посредством които да се усили имунизацията.

" Към момента е доста подобаващ интервалът, ниска заболеваемост в страната, ваксини налични всевъзможни. И за да предпазим всички българи от една бъдеща вълна, доста значимо е хората да бъдат ваксинирани ".

Изводите са, че към момента съществуват легенди измежду това население. Хората са уплашени, имат неверна визия, опасяват се от странични последици.

Първата стъпка е за информиране на тези хора с вярна информация по разнообразни способи - посредством хората, които те почитат и са престижи измежду тях, хора от шоубизнеса, на които те подражават, духовниците, които проповядват.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР