22 Юни Над 160 стажанти и 65 ученици са преминали

...
22 Юни Над 160 стажанти и 65 ученици са преминали
Коментари Харесай

Общо 220 стажанти и ученици са обучени за 5 г. от Немечек България

22 Юни
Над 160 стажанти и 65 възпитаници са минали през стратегиите на " Немечек България " за последните 5 години. Близо 90% от наетите стажанти са траяли кариерното си развиване в софтуерната компания на непрекъснат трудов контракт, оповестиха от " Немечек ".

Стажантските стратегии на " Немечек България " се организират обичайно в границите на две или три акции годишно и сега интензивно се набират претенденти за летния сезон на 2021. " Процесът на асортимент е сериозен и се прави както от експерти по асортимент и развиване на гении, по този начин и от представители на екипа, част от който ще бъде младият експерт, изясняват от компанията. - Одобрените претенденти стартират работа по действителни планове с съответни задания, които извършват с поддръжката на самостоятелен наставник. Още първоначално те се включват пълноценно в работния развой, интензивностите и срещите, като всички останали членове на екипа. Стажът в " Немечек България " е заплатен, а участниците получават и всички придобивки, обезпечени за чиновниците на компанията. "

" Цялостната ни визия за привличането на стажанти е да открием новите попълнения в екипа си, с които да изградим смислена, пълноценна и дълготрайна връзка. Още от процеса на асортимент гледаме на тях като на хора с нужния капацитет, които ще бъдат наши сътрудници. Това се случва и на процедура, тъй като съвсем всички стажанти остават на непрекъснат контракт ", твърди Боряна Тодорова, QA управител и наставник на стажанти в " Немечек България ".

Компанията развива интензивно и стратегия за възпитаници, които имат проекти и предпочитание да се осъществят в ИТ бранша. Двуседмичната ученическа работилница Speed It Up Junior се организира всяко лято и към този момент е много известна, защото за място в нея се борят към този момент по 60-70 претенденти. Участниците имат опция да се срещнат с новите технологии, с работните процеси, с ръководството на планове и да се научат да работят в екип. " Те получават действителна визия какви са другите функции и работа на позициите Scrum Master, бизнес анализатор, софтуерен инженер, систематичен админ, UX и QA експерт. Всеки " випуск " " Speed It Up " има свои ментори и се дипломира с създаден в екип софтуерен план.

" Все повече надарени младежи са самодейни на все по-ранна възраст, любопитни са, търсят сами познания, опитват, работят по свои планове. Това е нещо, което ние постоянно ценим и насърчаваме ", съобщи Съби Ангелов, старши акаунт управител в компанията, учител, преподавател и един от главните мотори и наставник на дуалното образование. Той е и наставник в работилниците за възпитаници и студенти SpeedITUp. " Щастливи сме, че в фамилията на Немечек България има сътрудници, които са пристигнали при нас като възпитаници, върнали са се като стажанти и са останали да продължат развиването си при нас, даже към този момент са ръководители на екипи ", добавя той.

Специализираните образования на менторите в компанията се организират най-малко един път годишно, като фокус са техниките на предаване на познания, предоставяне на противоположна връзка, ръководство на упованията и обмяна на опит. Отделя се време и за специфична подготовка и синхронизиране на екипа и преди провеждането на всяка вълна на стажантската стратегия.

" Немечек България " взе участие и в редица просветителни планове, измежду които програмата за дуално образование на СПГЕ " Джон Атанасов ", Националната стратегия " Обучение за ИТ кариера ", Национална стратегия " ИТ бизнесът преподава " и други По този метод топ експерти на компанията се срещат и предават познания на учащите се в разнообразни междинни и висши учебни заведения, а също така младежите получават достъп до действителна бизнес среда. Над 10 експерти от компанията към този момент са одобрени преподаватели и в профилирани висши и междинни учебни заведения в цялата страна.

" Горди сме, че реализираме оптималния баланс сред млади запалянковци и одобрени експерти с висока експертиза. През последните години съумяваме да притеглим от ден на ден водещи експерти с опит и самопризнание, които обменят изобретателна сила и с по-младите ни експерти. Всичко това основава извънредно продуктивна среда и кара хората ни да се усещат добре ", заключва Теодора Борисова, отговаряща за наемане и развиване на гении в " Немечек България ".
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР