До 10 000 зрители ще бъдат допускани на състезанията от

...
До 10 000 зрители ще бъдат допускани на състезанията от
Коментари Харесай

Олимпиада на тъмно: В Токио ще допускат до 10 000 зрители на състезанията

До 10 000 фенове ще бъдат допускани на надпреварите от Олимпийските игри в Токио, оповестиха уредниците, предупреждавайки, че конкуренцията може да премине при закрити порти, в случай че има взрив на инфектирани, предават международните организации.

Решението, единствено седмици преди откриването на 23 юли, поставя завършек на месеци спекулации по тематиката. През март стана ясно, че няма да има последователи, пристигнали от чужбина.

„ Предвид държавните рестрикции върху публични събития, ограничаването за фенове на Олимпийските игри ще бъде 50% от потенциала на стадиона, до най-много 10 000 души на всички уреди “, обяви Организационният комитет в изказване.

Решението по отношение на броя фенове на Параолимпиадата ще бъде отсрочено за 16 юли.

Медицински специалисти, в това число съветниците на държавното управление, обявиха, че провеждането на Игрите при закрити врата ще бъде „ идеално “ от здравна позиция. Те се притесняват, че тълпи от почитатели могат да доведат до нов взрив на инфектирани в страна, която към момента не е ваксинирала задоволително огромен брой от популацията си, осведоми Би Би Си.

Решението бе оповестено след петдневни диалози сред уредниците на Токио 2020 и японското държавно управление, локалната власт, Международния олимпийски комитет (МОК) и Международния параолимпийски комитет (МПК).

Шефът на МОК Томас Бах сподели, че е „ безусловно сигурен, че ще бъде решение, което да защищити оптимално японския народ и всички участници “.

Ваксинацията в Япония се форсира в последните няколко дни, като към този момент 6,5% от локалното население е изцяло имунизирано. Бах показа, че „ над “ 80% от хората в олимпийското село ще бъдат ваксинирани. На спортистите няма да бъде разрешено да контактуват с други хора, като рискуват да бъдат отстранени от Игрите, в случай че нарушат разпоредбите, включващи носенето на маски и всекидневното тестване.

В събота член на Олимпийския отбор на Уганда даде позитивна проба при идването си в Япония. Според информациите, делегацията е била изцяло имунизирана преди да замине за Токио.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР