Европейският инвестиционен фонд  и Академия Телерик подписаха гаранционно споразумение, обхващащо

...
Европейският инвестиционен фонд  и Академия Телерик подписаха гаранционно споразумение, обхващащо
Коментари Харесай

Европейският инвестиционен фонд ще финансира български ученици

Европейският капиталов фонд  и Академия Телерик подписаха гаранционно съглашение, обхващащо портфолио за разсрочено заплащане на такси за образование на стойност до 2,5 милиона евро, с цел да оказват помощ на учениците да финансират образованието си по ИТ умения. Гаранцията е подкрепена от Пилотния гаранционен механизъм на ЕФСИ за умения и обучение, стартиран от Европейската комисия за гарантиране на уменията и образованието.

Планът за вложения за Европа до момента е мобилизирал 546,5 милиарда евро вложения в целия Европейски Съюз, в това число 4,6 милиарда евро в България.

От финансирането ще могат да се възползват възпитаници от цяла България, които също могат да се включат в курсовете онлайн. В допълнение към образованието по софтуерни умения,  Академия Телерик предлага образование по меки кариерни умения, коучинг и менторство, с цел да поддържа учениците както по време на образованието, по този начин и след завършването им и да им обезпечи сполучлив старт на кариерата.

Комисарят по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел, съобщи: " Цифровите технологии и ИТ уменията към този момент не са единствено по избор в нашите общества, а получиха значително значение. Кризата с COVID-19 по едно и също време форсира цифровата промяна и акцентира нуждата от по-задълбочено съдействие сред другите браншове и браншове. Ето за какво на драго сърце разгласявам първото съглашение в рамките Пилотния гаранционен механизъм за умения и обучение на ЕФСИ в България, което ще поддържа учениците в цяла България в тяхното обучение и кариерно развиване. Тази значима самодейност ще способства за превръщането на нашата визия за възобновяване на Европа и за цифровия и екологичния преход в действителност. "

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР