73 хиляди бюлетини тръгнаха от Българската народна банка за избирателните

...
73 хиляди бюлетини тръгнаха от Българската народна банка за избирателните
Коментари Харесай

73 хиляди бюлетини тръгнаха от БНБ за избирателните секции в чужбина

73 хиляди бюлетини потеглиха от Българската национална банка за изборните секции в чужбина. Те ще бъдат превозени с дипломатическата поща до секциите зад граница, като всички секции ще имат и книжен вид за гласоподаване.

Общо 784 секции за гласоподаване ще бъдат разкрити отвън България за изборите на 11 юли, като най-вече ще има във Англия - 135 секции, Германия - 117 и Турция - 112.

От тях 674 ще бъдат открити отвън дипломатическите и консулските представителства, а останалите 110 надлежно ще бъдат ситуирани на територията на задачите ни. За първи път на тези избори секции ще има и в Доминикана и по гръцките острови, където сънародниците ни са декларирали предпочитание да дадат вота си.

От Външното министерство регистрират 70% нарастване на секциите от изборите през април до момента.

Заявления за гласоподаване по сегашен адрес към този момент могат да се подават електронно

Заявления за гласоподаване по сегашен адрес, както и за гласоподаване с преносима изборна кутия за идните на 11 юли избори могат към този момент да се подават и през портала за достъп до електронни административни услуги на Държавна организация " Електронно ръководство ". Услугите са оповестени в раздел " Граждански права и юридически ред ", секция " Достъпност, гласност и бистрота ", на следния електронен адрес. Крайният период за изпращане на заявките изтича на 26 юни.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР