Министърът на икономиката Кирил Петков представи пред работещите в Българската

...
Министърът на икономиката Кирил Петков представи пред работещите в Българската
Коментари Харесай

Кирил Петков представи новите началници в ББР

Министърът на стопанската система Кирил Петков показа пред работещите в Българската банка за развиване (ББР) новите членове на Управителния и Надзорния съвет на банката. Министър Петков посочи, че от днес ББР ще се концентрира върху поддръжката за дребния и междинен бизнес.

„ Банката ще поддържа стартъпи и предприятия с новаторски планове “, добави Петков, представен от пресцентъра на икономическото министерство.

Промяната в състава на Надзорния съвет на ББР е включването на Валентин Михов и Васил Щонов, а новите членове на Управителния съвет са Владимир Георгиев, Цанко Арабаджиев и Крум Георгиев.

Проверка в Търговския указател демонстрира, че новите ръководители към момента не са вписани. Както " Банкеръ " писа, предходните членове на надзора на ББР Митко Симеонов и Велина Бурска, които бяха отстранени от министър Петков още в края на май, апелираха уволнението си в Софийския градски съд. В резултат СГС спря вписването на измененията в Надзорния съвет на ББР. 

На 20 юни самият Кирил Петков разгласи, че в идващите две седмици ще има ново ръководство на Българската банка за развиване. 

Предстои икономическият министър Петков и финансовият министър Асен Василев да показват нови грантови и кредитни схеми за поддръжка на жителите и бизнеса. Според предварителната информация целта на програмата е да улесни достъпа на бизнеса до заеми за възобновяване на активността след последователното отпадане на ограниченията против разпространяване на ковид.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР