Nokia обяви, че служителите на компанията ще могат да избират

...
Nokia обяви, че служителите на компанията ще могат да избират
Коментари Харесай

Nokia дава на служителите да работя от вкъщи 3 дни седмично

Nokia разгласи, че чиновниците на компанията ще могат да избират дали да работят от разстояние три дни в седмицата. Политиката на Nokia цели да поддържа гъвкавостта в работното време, като изискванията ще влязат в действие от януари идната година, защото мярката за работа от у дома ще завърши в края на месец декември тази година, предава Reuters.

Финландският производител на телеком съоръжение е провел анкета измежду чиновниците си в края на предходната година, като болшинството е показало предпочитание да работи от разстояние от два до три дни седмично. За съпоставяне, преди пандемията, в същата анкета чиновниците са заявявали, че биха работили от разстояние до два дни седмично.

„ Пандемията принуди организациите да се трансформират. Технологията дава на хората инструментите да вкарват нововъведения. В доста случаи, резултатите са прекомерно положителни с цел да се връщаме обратно към старите способи за правене на нещата”, споделя изпълнителният шеф Пека Лундмарк.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
83% от работодателите у нас ползват отдалечената работа в...

Компанията, която има към 92 000 чиновници в 130 страни към края на 2020 година, уточни през март, че възнамерява да редуцира до 10 000 позиции през идните 2 години за понижаване на разноските и разширение на потенциала за изследвания.

Nokia възнамерява да промени дизайна на офисите си, като посвети до 70% от пространството за екипна работа и срещи, намалявайки местата за работа на бюро.

Офиси в Далас, Сингапур и Будапеща към този момент са претърпели модификацията, като спомагателни площи ще бъдат подложени на същото до края на тази година. Nokia следва трендовете, защото доста други компании по света възприемат същия метод.

Автомобилните производители Renault и Stellantis също имат съглашение със чиновниците, като те също имат правото да работят от разстояние до три дени в седмицата.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР