Нашествие на полски мишки принуди австралийските власти да започнат евакуация

...
Нашествие на полски мишки принуди австралийските власти да започнат евакуация
Коментари Харесай

Евакуираха затвор в Австралия заради нашествие на милиони мишки

Нашествие на полски мишки принуди австралийските управляващи да стартират евакуация на стотици пандизчии и личен състав от затвор в щата Нов Южен Уелс, заяви Агенция Франс Прес.

 Нашествие на милиони мишки в Нов Южен Уелс, влизат в къщите и леглата (видео) Виж още

Мишките са прегризали кабели и са предизвикали вреди по таваните на пространствата в пандиза Уелингтън, ситуиран в селскостопански регион в щата.

" Здравето, сигурността и благосъстоянието на личния състав и арестуваните са наш главен приоритет, по тази причина е значимо да се работи допустимо най-бързо и да се извърши ремонт на нанесените вреди ", сподели ръководителят на пандизите в Нов Южен Уелс питър северин в изказване до медиите.

До края на месеца 420 пандизчии и 200 души личен състав ще бъдат преместени в други места за задържане.

" Искаме да правим всички ремонтни действия едновременно, с цел да не ставаме още веднъж жертва на сходни нашествия ", изясни заместник-ръководителят на затворническата администрация Кевин Коркоран.

През последните няколко месеца източната част на Австралия е жертва на настъпление на мишки, които унищожават годишна продукция и жилища. това е следващото злополучие за фермерите в Австралия, които след няколко години суша станаха жертва на опустошителни горски пожари в края на 2019 година и следващи наводнения.

Мишата злина се появи през октомври предходната година поради извънредно богатата годишна продукция зърнени култури след най-тежката суша в историята.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР