Дейността на централната и местната власт трябва да е в

...
Дейността на централната и местната власт трябва да е в
Коментари Харесай

Стефан Янев акцентира на енергийната ефективност на срещата с общините

Дейността на централната и локалната власт би трябвало да е в полза на жителите. Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев при започване на срещата си в Министерския съвет с представители на Националното съдружие на общините в Република България.

В частност той подчертава върху подобряването на енергийната успеваемост на многофамилните жилищни здания, като съобщи, че позицията на сдружението, основана на анкета измежду хората, е срещу избраното самофинансиране за жителите в размер на 20 %.

Янев добави, че ще бъдат разисквани предложенията на сдружението за законодателните промени и със взаимни старания на разнообразни браншове от изпълнителната власт те ще бъдат готови за внасяне в новото Народно заседание.

Премиерът сподели, че служебното държавно управление си е сложило задача по ресори да се търсят законодателни промени в разнообразни сфери на публичния живот, целящи подобряването на живота на българите и работата на бизнеса.

Премиерът посочи, че задачата на днешната срещата е да се чуят значимите и неотложни проблеми, които взема решение националното посланичество на общините, и изрази вяра, че ще бъдат разисквани редица проблеми, които са " трептящи " и би трябвало да се вземат решение с всеки минал ден.

" Проблемите са доста, въпросите са доста, знаем, че имате и много хрумвания ", обърна се министър председателят към представителите на НСОРБ ".

Той добави, че ще осведоми участниците в днешната среща и за резултатите от диалозите му с Националната организация на кметовете на кметства, като задачата е да се търсят общи решения в полза на жителите.

Сред тематиките, които се чака да бъдат дискутирани на днешната среща с премиера, са измененията в Плана за възобновяване и резистентност, сподели по време на срещата ръководителят на УС на НСОРБ Даниел Панов.

Други тематики на днешните диалози ще са идните избори и обвързваните с това въпроси за финансиране, както и Бюджетната прогноза за 2022 година, за която общините упорстват финансовата дотация да остане и даже да бъде увеличена.

При бюджетните прогнози би трябвало да се съобразяваме и с плановете на нарастването на минималната заплата през януари тази година, разяснява Панов и добави, че от сдружението се надяват на " избран растеж в бюджетната прогноза, която би трябвало да се приготви за 2022 година "

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР