22 Юни Производителят на микроелектроника Melexis планира да открие през

...
22 Юни Производителят на микроелектроника Melexis планира да открие през
Коментари Харесай

Melexis довършва новата си сграда в София, планира да наеме още 160 служители до края на 2022

22 Юни
Производителят на микроелектроника Melexis възнамерява да открие през месец септември 2021 година своята нова постройка в столичния квартал Горубляне, в която ще се обитават индустриалното и научноизследователското звено. За да пусне в употреба новото оборудване, компанията възнамерява да наеме оператори и инженери преди нейното разкриване. Разширението на екипа включва наемането на 160 нови чиновници до края на 2022 година Това оповестиха от компанията по време на медийно събитие, измежду гостите на което бе и новият основен изпълнителен шеф на Melexis, Марк Бирон, който публично ще встъпли в служба от август.

Новото индустриално пространство, площта за научноизследователска и развойна активност, както и складовото пространство, ще прибавят 15 000 кв.м. към актуалната постройка на Melexis с повърхност от 7500 кв.м., намираща се в непосредствена непосредственост до градежа. От там акцентират, че новата постройка е по този начин проектирана, че да притегли български и интернационалните специалисти в областта на микроелектрониката. Инвестицията възлиза на към 75 млн. евро.

 Марк Бирон
Марк Бирон

Новата постройка е издигната по този начин, че да щади оптимално околната среда и ресурсите на планетата - енергийно ефикасни уреди, система за сграден мениджмънт, образован надзор на температура, относителна мокрота и осветеност, система за наново оползотворяване на силата и топлината.

Основният пазар за продукцията на Melexis сега е автомобилната промишленост, като всеки нов автомобил, създаван в международен мащаб, съдържа приблизително 13 чипове на компанията. Според Марк Бирон новоизгражданата индустриална мощ на Melexis ще спомогне и за справяне с сегашния дефицит на полупроводникови артикули - рецесия, която съгласно анализатори се чака да продължи най-малко доникъде на 2022 година

" България е страна, която обезпечава подобаващ стопански и бизнес климат за интернационалните компании. Благодарение на техническите университети в България има висококвалифицирани експерти. ", показа Никола Симон, вицепрезидент развойна активност и качество на продуктите в Melexis. " София е център за софтуерни нововъведения с налични офиси, доста добра ИТ инфраструктура, положителни транспортни връзки и високо равнище на притежаване на британски език. Горди сме, че Melexis дава нови благоприятни условия за претовареност в района. Това потвърждава, че проектите ни за развиване в страната са дълготрайни и се усещаме като вкъщи си тук. "

 Никола Симон
Никола Симон

По време на презентацията си Симон даде няколко образеца за софтуерни нововъведения, създадени в локалното звено на компанията. Сред тях са температурни датчици, търсенето на каквито набъбна от началото на пандемията, токови датчици, както и чипове за ръководство на вентилатори, употребявани в необятен набор от артикули - от транспортни средства до компютри.

Преди формалното разкриване на новата постройка, Melexis стартира огромна акция за набиране на нови гении. Компанията търси оператори, инженери и техници, като възнамерява да наеме общо 160 нови чиновници до края на 2022 година Те ще работят по разнообразни планове, измежду които създаването и производството на новаторски интегрални схеми и други решения за редица интернационалните пазари, в това число и за автомобилния бранш.

Melexis ще бъде хазаин и на " Кариерен ден " на 8 юли, с цел да опише повече за другите позиции, оборудванията и културата в компанията. Новите чиновници ще създават и създават новаторски интегрални схеми и други решения, които са мощно издирван артикул в световен мащаб и способстват за софтуерната еволюция. Продуктите на компанията са предопределени освен за автомобилната промишленост, само че и за други браншове. Автомобилите се електрифицират, къщите стават неутрални във връзка с въглеродни замърсявания, скоростта и успеваемостта стават от значително значение в непрекъснатите старания за автоматизиране на промишлеността и обществото като цяло.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР