Един от най-големите финтех стартъпи в Европа - Revolut, обяви,

...
Коментари Харесай

Revolut е инвестирал в криптовалути за над 740 млрд. долара от името на клиенти

Един от най-големите финтех стартъпи в Европа - Revolut, разгласи, че оперативната му загуба се е удвоила до 280 млн. $ през 2020 година Това се дължи на бързия международен стопански напредък по света, който докара до повишаването на разноските за личен състав. Търговията с криптовалути от името на клиенти обаче изживява взрив и това е лимитирало загубите. Revolut е имал крипто за 537 млн. паунда, или над 740 млн. $ към края на 2020 година

Административните разноски на финтех компанията, учредена от Николай Сторонски, са достигнали 266 милиона паунда, в съпоставяне със 125 милиона паунда през 2019 година, съгласно последния годишен доклад на компанията. Над 170 милиона от тях са разноски за личен състав, оповестява Bloomberg. Revolut развива интензивно активност и в България, като по неофициална информация има над 200 хиляди клиенти от страната.

" Искаме да продължим да влагаме в напредък ", съобщи основният изпълнителен шеф Сторонски в изявление. Той добави, че компанията работи по разширение на предлагането на криптовалути.
Крипто взрив
Годишните доклади на Revolut демонстрират, че компанията е държала 537 милиона паунда в криптовалути за своите клиенти към края на 2020 година, като поради взрива в цените е прекомерно евентуално тази сума да е набъбнала съществено. Повишението е пет пъти по отношение на година по-рано, когато криптовалутите са формирали 93 млн. паунда, показва Yahoo Finance. Платформата разрешава покупка на фракции от виртуални пари - т.е. може да се купи биткойн или етер за няколко десетки $ да вземем за пример.

Цената на биткойните стартира да се повишава внезапно през октомври, на фона на възходящия интерес от страна на институционалните вложители. Инерцията продължи и тази година, а цената на биткойн доближи своя връх от над 64 000 $ през април,

Нарастващите крипто вложения през приложението предходната година доста подкрепиха приходите на компанията. Revolut регистрира 57% скок, в това число 39 милиона облага от паунда от криптовалути. Те компенсираха спада в главния бизнес на компанията с транзакции с карти. Затварянията от март месец 2020 година доведоха до колапс на разноските с карти, което съществено удари активността на платежните оператори.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР