Малцина могат да си позволят автопарк като на Кристиано Роналдо.

...
Малцина могат да си позволят автопарк като на Кристиано Роналдо.
Коментари Харесай

Най-бързите и яростни коли за 2020 г.

Малцина могат да си разрешат автопарк като на Кристиано Роналдо. Което не пречи на всеки втори да мечтае най-малко един път да усети по какъв начин се повишава адреналинът, щом седне зад кормилото на мощна и бърза машина.
 Кристиано Роналдо, Bugatti, Ferrari, McLaren Senna и останалите коли в първокласния му автопарк
Какви коли кара Кристиано Роналдо

Общата стойност на автопарка му е 24 милиона $

А те, бързите машини, евентуално ще стават все по-достъпни, тъй като автомобилните компании вадят все по-бързи модели и се надпреварват коя първа ще пусне кола, която до момента в който усетим, към този момент ще е изчезнала от полезрението ни.

Ето и кои са петте най-мощни звяра на пътя съгласно класацията на TheThings, които подвигат 100 км/ч от неподвижно положение за две или по-малко секунди.

Tesla Roadster (1.9 секунди)

Компанията Tesla на милиардера Илон Мъск напредва съществено и бележи скорострелни триумфи. За разлика от множеството фамилни модели в портфолиото на новаторския производител, електрическият красавец Roadster е основан с концепцията да лети на пътя.

Този мощен звяр сега е третият най-бърз автомобил в света и подвига 100 км/ч едвам за 1.9 секунди. Казваме " едвам ", тъй като Илон Мъск има намерение да го оборудва с " ракетни тласкачи " от сувалката му SpaceX, с цел да го направи още по-бърз. Мечтата му е да се изстрелва за 1.1 секунди.
 Tesla Roadster ще форсира от 0 до 100км/ч за 1.1 секунди
Tesla Roadster ще е с ракетен мотор от SpaceX

Направо ще лети на пътя

Моделът Roadster изминава 402 метра за 8.9 секунди и развива оптималната скорост от към 402 км/ч. Подобно на разновидността S P100D, е оборудван с три мотора. Единият задвижва предните колела, а остоналите два - задните.

Rimac Concept Two (1.85 секунди)

Моделът Concept Two на хърватската компания за електрически автомобили е вторият в класацията и подвига 100 км/ч за 1.85 секунди. По-бърз е от Tesla Roadster единствено с 0.5 секунди.

Concept Two има същия задвижващ механизъм като на електрическия модел Battista на Pininfarina, който заема четвърто място, само че сребърният финалист е по-пъргав и по-мощен. Разполага с 1941 конски сили.

Теглото на тази прелестна машина е малко над 1950 кг, само че поради усъвършенстваната технология за надзор на въртящия миг, чувството у лидера зад кормилото й е за много по-лек автомобил.

Aspark Owl (1.7 секунди)

" Бухалът " на японските инженери от компанията Aspark е най-бързата кола в света за 2020 година EV моделът Owl заема почетното първо място в класацията, тъй като подвига 100 км/ч единствено за 1.7 секунди.

Този суперавтомобил е дело на основана в Осака компания Aspark, която съществува от 2014 година

Нищо чудно, че тази млада компания съумя да изпревари доста от огромните автомобилни производители. Защото японската компания се занимава с още куп действия, в това число във фармацевтичния и ИТ секторите.

На четвърто място в топ 5 с най-бързите коли се подрежда моделът Battista на Pininfarina, който благодарение на батерия от 120kWh подвига 100 за 1.9 секунди, а на пето - Venom F5 на Hennessey, който напряко се излага със своите две секунди.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР