22 Юни Технoлогичните гиганти Amazon, Apple, Google и Microsoft водят

...
22 Юни Технoлогичните гиганти Amazon, Apple, Google и Microsoft водят
Коментари Харесай

Кои са най-скъпите брандове в света?

22 Юни
Технoлогичните колоси Amazon, Apple, Гугъл и Microsoft водят тазгодишния лист Top 100 Most Valuable Global Brands, изготвян от Kantar BrandZ, само че китайската компания за обществени медии и видеоигри Tencent стартира да се доближава до огромната четворка, заемайки петото място.

Kantar BrandZ употребява лична формула, с цел да пресметна цената на избрана компанията, описвана от компанията като " повсеместен портрет на личния капитал на марката, който включва това по какъв начин пазарът прави оценка активите на марката и по какъв начин гледат на нея елементарните хора ".

Докато цената на Amazon се е нараснала с 64% тази година, с цел да доближи 684 милиарда $, тази на Tencent скача с 60% и доближава 240 милиарда $. Tesla също отбелязва сериозен скок - 275% - с цел да доближи 43 милиарда $ и да заеме 47-то място в листата.

Повече от дузина други китайски марки също влизат в листата, в това число няколко, които усилват двойно цената си през последната година. Производителят на алкохол Moutai е на 11-то място със 109 милиарда $, интернет компанията Meituan на 34-то място с 52 милиарда $, а платформата за продажба на селскостопански артикули Pinduoduo на 81-во място с 22 милиарда $. Социалната мрежа TikTok, оценена на 44 милиарда $, се класира на 45-о място,

" Китайските марки постепенно, само че непрестанно напредват ", разяснява пред Reuters Греъм Стейпълхърст, шеф на световната тактика в Kantar BrandZ. " Te реализираха забележителен прогрес, защото от ден на ден употребяват личните си софтуерни разработки и показват качествата си да се приведат в сходство с главните трендове, оформящи китайския и международния пазар. "

Повечето европейски марки обаче не следват същата наклонност на напредък. Те съставляват едвам осем % от първите 100 компании, спрямо 20% преди десетилетие. Френската марка Louis Vuitton е най-високо оценената европейска марка, заемайки 21-во място в листата. Германската софтуерна компания SAP е на 26-то място, следвана от английската телекомуникационна компания Vodafone - на 60-то.

Американските марки съставляват по-голямата част от най-ценните компании - 74% от листата, а всички 100 изброени марката са оценени на обща стойност от 7.1 трилиона $, което е нарастване по отношение на предходната година - 5 трилиона.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР