Пореден протест на служители от Артекс заради спряния строеж Златен

...
Пореден протест на служители от Артекс заради спряния строеж Златен
Коментари Харесай

Арх. Мирянов на протеста на Артекс: Компанията ни се използва за разчистване на сметки

Пореден митинг на чиновници от " Артекс " поради спряния градеж " Златен век ". След като през вчерашния ден недоволството се организира пред постройката на Регионалното министерство, през днешния ден протестиращите се събират пред централата на ДНСК.
Още по тематиката
Служителите упорстват строителството на постройката " Златен век " да продължи. Въоръжени с плакати и каски те са още веднъж под прозорците на ДНСК, оповестява БНР.

Вчера ДНСК дефинитивно спря строителните действия поради изтекло позволение за градеж при започване на тази година. Според " Артекс " то е годно до 2022 година.

На митинга през днешния ден проектант Пламен Мирянов - един от ръководителите на " Артекс ", се обърна към всички институции и съобщи, че случилото се през вчерашния ден е доста стеснителен знак. Той увери, че те ще защитят правата си в съда, а страната ще носи отговорност.

По думите му компанията им се употребява за почистване на междуличностни борби:

" Ние ще защитим правата си в съда, а дано последствията от това непозволено решение тежат на съвестта на тези, които го взеха. Вчера с неразбиране разбираме, че ще се издаде нова, поредна заповед прекъсване на градежа. За повторно компанията ни бива употребена за почистване на междуинституционални и междуличностни сметки. Случи се преди - по времето на Борисов, случва се и в този момент ", сподели арх. Мирянов.

" Административен произвол. Знаете ли какво е да тласкате един строител към вложения? Знаете ли какво е да насочвате компания като нашата към строителства и най-после след всички подписи, презаверки, актове и всички вероятни законови документи - да му кажете, че не може да строи. Това е да бутнеш един човек по стълбите и да го питаш накъде отива ", сподели още архитектът по-рано пред Българска национална телевизия.

Той добави, че желаят почтеност, а не злонамарено отношение от страна на администрациите. Според него очевидно е време въпросът да бъде отвеян и до съда в Страсбург.

" Отново си вършат политически акции на наш тил. Отново си вършат всевъзможен тип популистки изявления на тази наша естрада - на трибуната на " Златен век ". Няма да го допуснем! Случи се по времето на Борисов, в този момент още веднъж се случва ", сподели още архитектът.

Директорът на ДНСК Влади Калинов пък съобщи, че е сюрпризиран от езика, който се употребява. Той добави, че е направил среща с " Артекс " преди този момент и им е обяснил какво ще се случва.

По-рано арх. Иван Шишков изясни, че има напрежение от това дали следва " Златен век " да се третира по остарелия ред, което значи, че още през 2018 година им е изтекло разрешението за градеж, и за което кметът на " Лозенец " и към този миг е алармирал прокуратурата.

Той означи, че строителната компания може да изиска възобновяване на цялата си документи в Столичната община.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР