Кандидат-ваксината Абдала срещу коронавируса, разработена от Куба, която е и

...
Кандидат-ваксината Абдала срещу коронавируса, разработена от Куба, която е и
Коментари Харесай

Кубинската кандидат-ваксина е показала 92,28% ефективност

Кандидат-ваксината " Абдала " против ковид, създадена от Куба, която е и първата основана в Латинска Америка, е посочила резултатност от 92,28% против болестта. Това заяви лабораторията, която е създала препарата, съобщи Франс прес.

От Центъра за генно инженерство и биотехнологии, който е основал имунизацията, разясняват, че тази резултатност е реализирана след три дози. " Абдала " е в последна фаза на клинични тествания и би трябвало да получи публично утвърждение от кубинските управляващи в края на този месец или началото на юли.

В събота кубинският имунизационен институт " Финли " разгласи, че неговият претендент за ваксина " Соберана 2 " пък е посочил 62 % резултатност след инжектиране на две от общо трите дози.

Кубинският президент Мигел Диас-Канел приветства двете вести и похвали учените, които макар пандемията и американската обсада са съумели да основат две доста ефикасни ваксини.

Заради ембаргото Куба стартира сама да създава своите лекарства още през 80-те години на предишния век. Правителството се надява в този момент, че през август 70% от 11,2-милионното население на Куба ще бъде имунизирано, а цялото население - до края на годината.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР