Някои от най-големите банки в страната имат нова политика да

...
Някои от най-големите банки в страната имат нова политика да
Коментари Харесай

Банки отказват депозити на граждани

Някои от най-големите банки в страната имат нова политика да не одобряват депозити на жители. Паралелно с това вкарват такса в размер на 0.7% за предпазване на пари по разплащателни и спестовни сметки за суми над 400 000 лв., предава вестник " Труд ". Това се случва на фона на, които не стопират да порастват макар нулевите лихви.

Банка ДСК и УниКредит Булбанк към този момент оповестиха, че няма да откриват нови депозити за физически лица. От 3 август и още една от водещите банки ще спре да предлага срочни депозити на жители.

Първа Банка ДСК спря да разкрива нови депозити още при започване на тази година, а от 7 юли УниКредит Булбанк възприема същата политика.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Лихвите по срочните депозити за бизнеса у нас още веднъж са на о...

От 31 юли друга от най-големите банки вкарва месечна такса за предпазване на суми над 400 000 лв. по разплащателни и спестовни сметки на жители. Таксата е в размер на 0.7% на годишна база върху превишението на наличните за всеки ден пари на един клиент над прага от 400 000 лв.. При изчисляването на общата сума ще се взимат поради средствата във всички спестовни и разплащателни сметки на клиента, само че не и парите по съществуващите депозити. Няма да се заплаща такса за парите по детски сметки.

От 7 юли Уникpeдит Бyлбaнк вкарва и такса за предпазване на пари на жители. Таксата ще бъде със същия размер като тази на другата огромна банка – 0.7% на годишна база за превишението над 400 000 лв. по разплащателни и спестовни сметки на жители.

Ако средствата са в друга валута, за установяване на размера на таксата ще се взима поради тяхната левова стойност. Такса няма да се заплаща за пари по сметки с благотворителна цел.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Банките взимат приблизително по 3,91 лева от разплащателната ни сметка, с цел да ни заплащат тока, парното и вода...

Бaнкa ДCK първа вкара още от 1 април такса от 0,7% на годишна база за за всеки ден, в който общото на ден салдо по всички сметки на един жител надвишава 400 000 лева В размера на наличните пари не влизат сумите по към този момент откритите депозити.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР