С протест пред Съдебната палата в Пловдив започва делото срещу

...
С протест пред Съдебната палата в Пловдив започва делото срещу
Коментари Харесай

С протест пред съдаK в Пловдив започна делото за смъртта на две момчета

С митинг пред Съдебната палата в Пловдив стартира делото против 20-годишния Петър Маринашки, който умъртви две момчета при злополука на пътя Пловдив - Пещера. Протестът е управляван от родителите и близки на починалите момчета, под мотото " Справедлива присъда за гибелта на Тошко и Виктор ".

 Още един юноша издъхна след жестоката злополука край Пловдив Виж още

Тежкият пътен случай стана през ноември, предходната година. Младият водач е карал с близо 100 километра в час и след приложимост на марихуана. Отклонил вниманието си и се блъснал в крайпътно дърво. При удара починаха 16-годишният Тодор Бараков и 17-годишният Виктор Василев.

Петър Маринашки е притеглен за обвинен за това, че при ръководство на лек автомобил БМВ с пловдивска регистрация, е нарушил разпоредбите за придвижване по Закона за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на двете момчета и междинна телесна щета на друго 16-годишно момче, като действието е осъществено след приложимост на марихуана.

На обвиненият бе наложена мярка за неотклонение " парична гаранция " от 2000 лв., поради която околните на починалите стачкуваха. Протестиращите пред съда през днешния ден още веднъж показаха възмущението си против мярката му за неотклонение и желаеха обективна присъда.

" Употребата на опиати и превишената скорост е умишлена...Най-възмутителното е, че има късмет и законът го разрешава той да се измъкне с условна присъда. Ние сме тука, с цел да желаеме ефикасна присъда, оптималната, и тази негова присъда да бъде образец ", споделиха почернените родители на Виктор и Тодор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР