Словакия получи одобрение на своя Национален план за възстановяване. Планираните

...
Словакия получи одобрение на своя Национален план за възстановяване. Планираните
Коментари Харесай

ЕК одобри възстановителния план на Словакия

Словакия получи утвърждение на своя Национален проект за възобновяване. Планираните разноски по него ще финансира Европейския съюз, който има фонд за помагане на страните членки да се оправят с последствията от пандемията от ковид, оповестява ДПА.
Председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен персонално пристигна  по този мотив в Братислава, с цел да заяви новината на министър-председателя Едуард Хегер. Фон дер Лайен означи, че рецесията тежко е засегнала Словакия.
Словашкият оздравителен проект планува разноски за 6.3 милиарда евро, като  внего изключително внимание се обръща на удобни за околната среда планове и върху цифровата промяна. Предвижда се също по този начин подсилване на здравната система, да вземем за пример посредством модернизиране на лечебните заведения и изграждане на нови.
Припомняме, че Европейски Съюз изготви проект за 1.8 трилион евро, с който желае да подкрепи укрепването на европейската стопанска система, която претърпя сериозен спад вследствие на пандемията от ковид. Сумата включва близо 750 милиарда евро помощи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР