С талин е нарекъл дезинформация съобщение на съветското разузнаване, че

...
С талин е нарекъл дезинформация съобщение на съветското разузнаване, че
Коментари Харесай

Как Сталин не повярвал, че Германия ще нападне СССР

С талин е нарекъл дезинформация известие на руското разузнаване, че до юни 1941 година Германия е завършила цялата военна подготовка за нахлуване против Съветския съюз.

Това написа шефът на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин в публикация за "Националная оборона " по отношение на 80-ата годишнина от началото на Великата отечествена война, оповестява Българска телеграфна агенция.



На 17 юни 1941 година Сталин извикал в Кремъл висши разузнавачи, с цел да разбере какъв брой е благонадежден източникът, от който получил предния ден известие, че Хитлер може всеки миг да нанесе удар по Съюз на съветските социалистически републики.

Информацията пристигнала от Харо Шулце-Бойзен, един от ръководителите на антинацисткото придвижване "Червената шапка " в Германия.



Директорът на руското външно разузнаване Павел Фитин уверил, че източникът е безусловно благонадежден. Но откакто "внимателно изслушал обясненията, вождът реагирал внезапно: "Дезинформация. Свободни сте ".

Сталин желал спомагателни доказателства и Фитин незабавно изпратил съответното разпореждане до руската резидентура в Берлин, само че направеният изчерпателен документ дошъл в Москва със забавяне, откакто войната към този момент била почнала.



От юли 1940 до юни 1941 година единствено външното разузнаване изпратило до руското управление над 120 отчета. Сведения за точната дата на немското нахлуване били получени в Москва 11 дни, преди нахлуването да стартира.



В един от отчетите на бюрото на Сталин, чието фотокопие помества списанието, се изброяват руските обекти, които първи ще бъдат бомбардирани от нацистката авиация, разказва се дислокацията на немски изтребители и значими ремонтни работилници, показва се, че към този момент са назначени немски началници на военностопански "бъдещи окръзи " от окупирания Съветски съюз. Идеологът на нацистите Алфред Розенберг декларирал пред тях на заседание, че "понятието Съветски съюз би трябвало да бъде изтрито от географската карта ".
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Една русокоска срещнала друга и си приказват: - Мила, защо мечтаеш? - Ами да срещна положителната самодива и тя да ме попита за какво… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниТой има и щерка, която се роди предходната годинаБелослава Хинова изглеждаше като гръцка богиняToyota е компанията, която намерено отстоява позицията си, че електрическите автомобили не са панацеята, която ще реши всички проблеми.Те оферират технологията да не се употребява на обществени местаПричинени са вреди на над 100 къщи, има ранени, тук-там е прекратено електроподаванетоНаправени са му били разнообразни проучвания, като последното е било през вчерашния ден - скенер, а при слагане на масата в скенера, то е починалоСлед нещастието край Шабла дамата на починалия водач на МиГ 29 - майор Валентин Терзиев избра да се довери на екип на NOVA, с цел да опише своята версия за случилото се в нощта на 9 юниБДЖ ще провежда пътешестване с парен локомотив от Горна Оряховица до Трявна и ПлачковциПрез февруари Би Би Си популяризира видеопослание, в което Латифа споделя, че е държана срещу волята ѝ в строго охранявана вила, което подтикна правозащитници от Организация на обединените нации да упорстват управляващите на ОАЕ да дават доказателства, че принцесата " е жива " и да я освободятКакво се трансформира?В столичното Първо районно управление (на МВР) е бил арестуван 42-годишен мъжКакво оповестиха от МВнРБрачните ритуали и репродуктивните процеси в животинския свят са повече от любопитниСтефан Льовен стана първият шведски министър председател, изгубил избор на съмнение в парламентаВижте 10 типични неща, за които да помислите, в случай че решите да обзаведете дома си в този забавен стилКакво оповестиха от Министерство на здравеопазванетоОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР