Компанията разширява дейността и екипа си в БългарияMelexis планира да

...
Компанията разширява дейността и екипа си в БългарияMelexis планира да
Коментари Харесай

Melexis ще наеме още 160 служители у нас

Компанията уголемява активността и екипа си в България

Melexis възнамерява да открие нова постройка и да усили екипа си в България
(снимка: Melexis)

Глобалната инженерна компания Melexis, профилирана в областта на микроелектрониката, разгласи, че уголемява активността и екипа си в България. През септември т.г. компанията ще открие нова постройка в софийския квартал Горубляне – уголемение на актуалната ѝ постройка, в която ще се обитават индустриалното и научноизследователското звено.

Откриването на постройката в София е основна част от тактиката за напредък на Melexis. За да пусне в употреба новото оборудване, Melexis възнамерява да наеме оператори и инженери. Планът за разширение на екипа включва наемане на 160 нови чиновници до края на 2022 година, прецизираха от компанията.

Новото индустриално пространство, площта за научноизследователска и развойна активност, както и складовото пространство, ще прибавят 15 000 м² към актуалната повърхност от 7 500 м². В новата постройка ще работят български и интернационалните специалисти в областта на микроелектрониката, като инвестицията възлиза на към 75 милиона евро.

В България има висококвалифицирани експерти, съобщи Никола Симон
(снимка: Melexis)

„ България е страна, която обезпечава подобаващ стопански и бизнес климат за интернационалните компании. Благодарение на техническите университети в България има висококвалифицирани експерти. София е център за софтуерни нововъведения с налични офиси, доста добра ИТ инфраструктура, положителни транспортни връзки и високо равнище на притежаване на британски език ”, съобщи Никола Симон, вицепрезидент развойна активност и качество на продуктите в Melexis.

160-те чиновници, които компанията ще наеме до края на 2022 година, ще работят по разнообразни планове, измежду които произвеждане на новаторски интегрални схеми и други решения за редица интернационалните пазари, в това число за автомобилния бранш. Melexis ще бъде хазаин и на „ Кариерен ден ” на 8 юли, с цел да опише повече за другите позиции, оборудванията и културата в компанията.

Наетите в Melexis ще работят по разнообразни планове, в това число произвеждане на чипове
(снимка: Melexis)

Базирана в Белгия, компанията е водач в полупроводниковите датчици за автомобилостроенето. Днес всеки нов автомобил, създаван в международен мащаб, съдържа приблизително 13 чипа на Melexis.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР