21 Юни Апелативният съд на САЩ отхвърли петицията на Huawei

...
21 Юни Апелативният съд на САЩ отхвърли петицията на Huawei
Коментари Харесай

Huawei остава заплаха за националната сигурност на САЩ

21 Юни
Апелативният съд на Съединени американски щати отхвърли петицията на Huawei за преразглеждане на решението на FCC да дефинира компанията като опасност за националната сигурност. Определението от американския регулаторен орган по връзките беше направено преди година като основа за възбрана на потреблението на федерални средства за закупуване на технологии, направени от Huawei или ZTE. Това значително засегна нишовите оператори в страната, изключително тези, профилирани в извънградска съгласуваност, защото точно там се насочват множеството държавни дотации. Миналата седмица FCC разгласи желанието си да разшири тази възбрана за всички американски компании, даже в случай че те не получават и цент от федералните средства.

Във въведението на решението е обяснено, че най-убедителният аспект на обжалването на Huawei е настояването му, че FCC не е квалифицирана да дефинира каквато и да е външна опасност за националната сигурност, защото тя няма никакви пълномощия във връзка с външните работи.

" Оценката на рисковете за сигурността на телекомуникационните мрежи попада в отговорностите на FCC ", заключава съдът. " Преценките на организацията по отношение на националната сигурност се базират на оценките на други експертни организации и чиновници. Следователно сме уверени, че при изработването на позицията организацията е работила в границите на необятната власт, която Конгресът ѝ е дал да контролира връзките. След като деликатно разгледахме изискванията, заложени в Закона за административното произвеждане и Конституцията, отхвърляме петицията за преразглеждане. "

Въпреки че Huawei имаше съображение да апелира едностранното решение на FCC, мъчно е да си представим, че американската страна във всичките ѝ проявления в миналото ще разреши на компанията да успее, като се има поради голямата инерция против китайските снабдители в страната. Може би FCC просто трябваше да даде да се разбере, че в действителност извършва волята на държавното управление, само че евентуално организацията държи да резервира облика си на самостоятелна институция. Така или другояче, организацията е орган на американската администрация и, изключително по този въпрос, е длъжна да следва общата линия.

Към днешна дата директният отговор на Китай е стеснен, само че сигурно е въпрос на време да стане взаимен. Точно както по въпросите на търговията, това наподобява неизбежно. Ericsson към този момент усеща какво е да си шведска компания в Китай поради сходно на американското решение на скандинавската страна във връзка с 5G мрежите и потреблението на технологии на Huawei и ZTE и всяка американска компания, която прави бизнес в aзиатската страна, би трябвало да премисли стратегически обстановката. Настоящата въздържаност на Китай би трябвало да се преглежда само като мъртвило преди бурята.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР