Мрежата улеснява общуването с центъра за управление и близкитеКитай изгражда

...
Мрежата улеснява общуването с центъра за управление и близкитеКитай изгражда
Коментари Харесай

Китайски астронавти пуснаха Wi-Fi в космоса

Мрежата улеснява общуването с центъра за ръководство и околните

Китай построява сполучливо орбиталната си галактическа станция
(снимка: Xinhua / Beijing Aerospace Control Center)

Първото нещо, което китайските астронавти направиха в деня след идването си на орбиталната станция, беше да основат точка за достъп до Wi-Fi. Това заяви в петък Китайската централна телевизия.

Екипажът е извършил тази задача сутринта съвсем незабавно след ставане, съобщи. Сега тайконавтите (както в Китай назовават ​​астронавтите/космонавтите) ще могат да се свържат с центъра за ръководство на задачата, както и да приказват с членове на фамилията и близки от всяка точка на орбиталната станция.

Основният модул „ Тянхъ ” разполага с нужното аудио и видео съоръжение, както и с високоскоростни интернет информационни средства. В свободното си време астронавтите могат да слушат музика, да играят, да гледат филми и телевизия онлайн, да изпращат фотоси, видеоклипове и текстови известия до родственици, другари и сътрудници.
още по тематиката
Станцията е оборудвана и с някои функционалности на „ интелигентния ” дом: екипажът може да употребява мобилни устройства за контролиране на осветлението в разнообразни отделения и даже за отдалечено стопляне на храна в микровълновата фурна в „ кухнята ”.

Пилотираният галактически транспортен съд „ Шънджоу-12 ” беше изведен в орбита в четвъртък сутринта в 09:22 пекинско време от космодрума Джиуцюан, ситуиран на границата на провинция Гансу и самостоятелния район Вътрешна Монголия (Северен Китай).

За извеждане на кораба в космоса е употребена ракетата-носител Чанжън-2F. По-късно галактическият транспортен съд сполучливо се скачи с базовия модул Тянхъ на китайската орбитална станция, която е в развой на създаване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР