Цената на суровия петрол тип Брент може да достигне до

...
Цената на суровия петрол тип Брент може да достигне до
Коментари Харесай

Цената на петрола може да достигне 100 долара за барел

Цената на суровия нефт вид Брент може да доближи до 100 $ за барел през 2022 година За сходен растеж има три аргументи по линия на търсенето и три – по линия на предлагането, написа в отчет за петролния пазар на Bank of America, представен от БГНЕС.

Сред факторите на търсенето, които биха могли да повлияят на растежа на цените анализаторите причисляват отсроченото търсене след локдауна, както и по-големият брой частни автомобилни транспорти по отношение на останалите типове превоз. От банката считат, че отдалечената работа може да докара до нарастване на дистанциите, които хората изминават с персоналните си коли.

По отношение на предлагането от Bank of America регистрират преди всичко увеличението на финансовите разноски на фирмите за реализиране на Парижкото съглашение по климата. Инвеститорите започнаха да играят все по-активна роля в енергийния бранш, влагайки средства както във финансовия бранш, по този начин и в стабилно развиване. Освен това нараства публичният напън в интерес на намаляването на излъчванията на парниковите газове в атмосферата.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Може ли петролът да се търгува против няколко $ за барел...

Анализаторите от Bank of America покачиха прогнозните цени на нефта за 2021 година до 60-68 $ за барел на фона на възобновеното търсене, мотор за което е процесът на имунизация против ковид. На повишението на прогнозните цени на нефта са повлияли увеличената световна подвижност, ограничаването в предлагането и дисциплината на страните от ОПЕК+ при осъществяването на договорката. Прогнозата за 2022 година е цената на нефта да се увеличи с 15 $ за барел (до 75 долара), а през 2023 година банковите анализатори чакат петрол по 65 $ за барел.

От Bank of America не изключват риска от понижаване на нефтените котировки. Върху цените може да окаже въздействие на появяването на пазара на ирански петрол през втората половина на тази година. На второ място се резервират рисковете поради ускорената разновидност на ковид и забавянето на процеса на имунизация. Анализаторите позволяват също опцията страните от ОПЕК+ да стартират да се не преценяват с изискванията по договорката, което може да подкопае актуалната траектория на растежа на котировките.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР