715 800 000 млн.лв. с ДДС е общата сума на

...
715 800 000 млн.лв. с ДДС е общата сума на
Коментари Харесай

715,8 млн.лв. за фирма с директор – футболист и 96 служители от държавната Автомагистрали - slava.bg

715 800 000 млн.лв. с Данък добавена стойност е общата сума на поръчките за частната компания Автомагистрали Хемус АД, дадени от джоба на данъкоплатците посредством противозаконна процедура от държавната Автомагистрали ЕАД. Тя е взела най-вече задатъци за строителство на автомагистрала Хемус, както потвърди отчетът на Сметната палата – 213,5 млн.лв. без Данък добавена стойност. Повече са й дадени за пътя Ботевград – Видин – 260 млн. лева без Данък добавена стойност, а нейна е несвършената работа, също авансирана по укрепването на свлачища – единственото се срути преди откриването на обекта – 123 млн. лева без Данък добавена стойност.
Невероятно, само че факт: компанията има по-малко чиновници даже от държавното – 141 против единствено 96 за частното и съвсем едноименно сдружение. Още по-интересното е, че обезпечаваните от него лица са едвам 46 към декември 2019 година, когато към този момент се къпе в море от милиони на данъкоплатците.



Още по-интересно е, че един от тримата шефове на компанията е, именуван в младостта си „ Барбуков” от Пената, който е първенец с Левски, само че 2-кратен вице с ЦСКА. Възловият клуб, в който се изявява 42-годишният сега играч се оказва, оказал се ковачница на фрагменти.
Друг от тримата шефове е юрист Райчо Котов. Името му стана известно от следствието на уеб страницата Биволъ, получило интернационалните награди, по аферата, която се запомни с ареста на публицисти и висящо дело в прокуратурата, напомня изданието. Преди да оглави „ Автомагистрали Хемус “, юрист Котов е дълготраен чиновник на Джи Пи Груп. Според следствието на Биволъ юрист Котов е лицето „ Райчо “, което е получавало постоянно комисионни от групата, която е подсигурявала специалисти при провеждането на публични поръчки с европейско финансиране. Инж. Анита Димитрова Котова (с моминско име Драганова) е геодезист и също “независим” специалист, като в някои от комисиите по Закон за обществените поръчки се явява дружно с Добри Кондов.
Тя е брачна половинка на дългогодишния чиновник на Джи Пи Груп Райчо Бойков Котов, който е бил също по този начин чиновник на Лиан Консулт Сървисиз. В момента на абсурда адв. Котов е основен експерт-юрист в редица планове, финансирани по ОПОС на Екоминистерството.

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР