Строителството на небостъргача „Златен век” спира отново заради изтекло разрешително

...
Строителството на небостъргача „Златен век” спира отново заради изтекло разрешително
Коментари Харесай

Спират строежа на небостъргача „Златен век”

Строителството на небостъргача „ Златен век” стопира още веднъж поради изтекло позволение за градеж. Това разгласи шефът на Дирекция за народен строителен надзор /ДНСК/ Влади Калинов на брифинг, извършен през днешния ден в постройката на Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ), предава вестник „ Труд”.

Това се случи откакто по-рано през днешния ден чиновници на строителната компания „ Артекс” проведоха митинг пред страдата на Министерство на регионалното развитие с искане градежът да продължи.

Разрешението за градеж е изтекло още през януари 2020 година. " Артекс " претендира, че разрешението им за градеж има годност до 2022 година Текстът в закона обаче приказва нещо напълно друго, изясни Влади Калинов.

По думите му, през годините " Артекс " е получавала поддръжката на страната посредством промени в законодателсното в интерес на строителната компания. Столичната община също е подкрепяла " Артекс ", сподели Влади Калинов. Той добави, че мнението на ДНСК е изрично и ясно.

Преди повече от месец Върховният административен съд дефинитивно анулира акта на ДНСК, с който строителството на постройката бе спряно.

Небостъргачът " Златен век " се извисява в столичния квартал " Лозенец ".
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР