Кабинетът на президента на САЩ Джо Байдън обяви ново отписване

...
Кабинетът на президента на САЩ Джо Байдън обяви ново отписване
Коментари Харесай

Байдън отписа студентски заеми за близо 3 млрд. долара

Кабинетът на президента на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи ново отписване на студентски заеми за стотици милиони долари. Така общата сума на отписаните заеми за образование в университет набъбна до почти 3 милиарда $ от началото на година, предава Yahoo Finance.

Новата вълна на опростени отговорности е ориентирана към студенти, които са записали в ITT Technical Institute и настояват, че са били подведени от университета. ITT е техническо учебно заведение, управлявало кампуси из Съединени американски щати, което затвори порти през 2016 година.

Общата сума по отписаните студентски заеми към тази институция възлиза на към 500 млн. $. Одобрени са молби на към 18 000 студенти. Властите са открили, че образователното заведение е подвело студентите какви заплати могат да чакат и на какви работни позиции могат да аплайват с дипломата си.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще показа пред Конгреса пла...

Отписването на студентски заеми се случва с помощта на мярка в закона, която разрешава задължените лица със заеми на федерално равнище да изискат опрощаване на дълга, в случай че образователното заведение е имало противозаконни практики или е изчезнало от пейзажа ненадейно.

Новата серия отписани задължения идва откакто това се случи със студентски заеми за 1 милиарда $, отстранени от кабинета на Байдън по-рано през тази година на съображение същия закон. На по-късен стадий заеми за още 1.3 милиарда $ бяха опростени.

Дългът по студентските заеми в Съединени американски щати възлиза на внушителните 1.57 трилиона $ към края на 2020 година, сочат данни, оповестени от investopedia.com. Средната сума по заемите доближава близо 38 000 $ на разположение. Огромната сума по студентските заеми е огромен проблем за Съединени американски щати, защото не стопира да пораства, а от ден на ден жители не могат да се оправят с този дълг. За съпоставяне, през 2014 година сумата е възлизала на 1.06 трилиона $.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР