С покачването на температурите, пътуванията стават по-предизвикателни, както за водача, така и

...
С покачването на температурите,
пътуванията стават по-предизвикателни,
както за водача, така и
Коментари Харесай

FORD предупреждава: Не оставяйте деца и домашни любимци в своите автомобили

С покачването на температурите, пътуванията стават по-предизвикателни, както за лидера, по този начин и за неговите спътници. Докато възрастните могат съзнателно да се грижат за себе си, децата и домашните любимци, които честно са наши спътници, са съществено застрашени, ако умишлено или не бъдат оставени в купето при високи външни температури.

Ford обръща внимание на тази заплаха, като във видеото се подчертава върху обстоятелството, че децата могат прегреят и да получат топлинен удар в пъти (от 3 до 5) по-бързо от възрастен човек. За онагледяване симулира в лабораторни условия горещ летен ден (35 градуса външна температура) в резултат на което температурата във вътрешността бързо доближава 50 градуса.



Според данни на английската благотворителна организация RSPCA, от 2009 до 2018 година са получени над 64 400 сигнала за инциденти с кучета и несъразмерното им излагане на топлота. Според австралийската RSPCA пък са необходими само 6 минути за това куче да не оживее в горещия интериор на транспортно средство.

За да не се стига до този изключително опасен сюжет, от Ford са разработили системата Rear Occupant Alert, функционалността на която е просто да подсети на лидера за провери задните седалки за пасажери в случаите, когато задните порти на автомобила са били отваряни преди началото на последното пътешестване.

Rear Occupant Alert е налична в EcoSport, Fiesta, Focus, Galaxy, Kuga, Mondeo Hybrid, Puma, S-MAX, Transit и Tourneo Connect, както и в .
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР