От 1 юли Нина Виткова ще е новият мениджър на

...
Коментари Харесай

Нина Виткова поема управлението на софийската фабрика на Nestlé

От 1 юли Нина Виткова ще е новият управител на софийската фабрика за шоколадови артикули и бисквити на хранителния колос Nestlé. Настоящият управител на индустриалното дружество - Сара Вуйтене, заема нова позиция, връщайки се в Швейцария като началник " Ускорение на продуктивността ".
Кариера
Нина Виткова (на снимката) се причислява към екипа на " Нестле България " през 2010 година като финансов инспектор за кулинарния бизнес, след което поема финансовия надзор на фабриката на компанията в София. През 2017 година става управител " Финансов надзор " на фабриката на Nestlé в Приевидза, Словакия. Постепенно нейните отговорности се уголемяват и през 2019 година е нараснала до управител " Производство продуктова категория ". Тя има основна роля при внедряването на четири нови високоскоростни автоматизирани индустриални линии във фабриката в Приевидза, оповестиха от българското сдружение.

Настоящият управител на фабриката на Nestlé в София - Сара Вуйтене, е част от " Нестле България " от 2017 година През този интервал българското дружество беше прието за способен център за произвеждане на Kit-Kat за Европа, Близкия Изток и Северна Африка. Сара Вуйтене управлява и екипа, който през 2020 година внедри основен план за оптимизация на индустриалния развой в София.
Софийската фабрика
В България " Нестле " работи от 1994 година В софийската фабрика се създават 791 продукта. Още през 2007 година тя беше определена за един от трите центъра за произвеждане на Kit-Kat на континента (останалите два са в Хамбург - Германия, и Йорк - Великобритания), а по-късно - и за районите на Близкия Изток и Северна Африка.

През 2020 година тук са създадени 16 368 тона шоколадови произведения. Около 40% от продукцията се изнася за над 35 пазара в целия свят.

През предходната година " Нестле България " вложи в предприятието 23 млн. лева - в нови технологии, продуктови нововъведения, рационализация на оборудването, стабилно развиване. Инвестициите в разширение, автоматизация и нови артикули не престават и през тази година с планувани нови 22 млн. лева Над 89% от тях са планувани за разширение и модернизиране на мощностите, спомагателни 18 млн. лева са предопределени за поддръжка на фирмените марки, а 800 хиляди лева са непланираните средства за работа в безвредна среда.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР