Няма човек, който да не е чувал израза за „златната

...
Няма човек, който да не е чувал израза за „златната
Коментари Харесай

Няколко трика за връщане на баланса в живота ни

Няма човек, който да не е чувал израза за „ златната среда “. Тя е златна точно тъй като е среда и балансира крайностите, а това е нещо, към което всеки от нас се стреми - изключително дамите. Не е ясно дали в женската природа е заложено да търсим салдото в живота, само че множеството от нас се пробват да го реализиран в редица сфери – персонален живот, специалност, занимания и връзки.

Истината е, че в случай че човек успее да балансира заниманията си, ще живее по-лесно, по-приятно и по-весело. Изпадането в крайности задълго не е ползотворно нито за здравето, нито за професионалните триумфи, само че модерният метод на живот постоянно подтиква хората да живеят точно в крайности, а търсенето на салдото стартира едвам когато тялото и мозъкът кажат „ стоп “ на несъразмерната динамичност.

Затова в случай че сте на стадий, в който търсите метод да върнете салдото в живота си, ето няколко трика за по-лесен преход:

Ценете персоналния си живот . Повечето хора споделят, че имат подобен, само че се оказва, че то е някаква дребна част от общите им занимания. Много дами са отдадени на работата и професионалните си отговорности, към отговорностите в фамилията и се оказва, че персоналното им време е съвсем несъществуващо. Не е елементарно да приоритизираш заниманията си, само че, повярвайте, това е за ваше положително. Направете си график за седмицата, в който си оставяте по 1 час на ден единствено за вас – дали ще е за четене на книга, за разходка или посещаване на козметик, това си е ваша работа. Не използвайте този час за други занимания с изключение на своите персонални, и оповестявайте в фамилията, че това време е непокътнато единствено за вас. Освен физическо измерение, това изобретение има и психически резултат, който ще усетите бързо. Той е обвързван с осъзнаването, че сте значими и след това ще търсите това отношение и от другите. Балансът на времето е първата крачка към възвръщане на спокойствието в живота.

 a iStock/Getty Images

Работя, с цел да пребивавам, а не противоположното . Работохолизмът е от модерните зависимости, която се развива като всички останали – човек стартира да избира работата пред връзките с хората, употребява я като избавление от компликациите и като опрощение за неглижиране на други хора и събития. Първата крачка към възвръщането на салдото е да си признаете, че имате проблем. Ако прекарвате в работа или мисъл за рабога повече от 8-9 часа на ден, в случай че употребявате всеки свободен час, с цел да работите, в случай че единствено работата ви носи разтуха и възприятие на задоволеност, то сигурно имате проблем. Идентифицирайте го и работете за връщане на салдото в разходването на времето си. Работата е значима, само че не може да е център на живота ви – определете си време и за персонален живот, за пълноценно шерване със фамилията, за занимания и занимания, тъй като от другата страна дебне все по-популярната диагноза „ бърнаут “, която върви ръка за ръка с работохолизма.

 a iStock/Getty Images

Храната е наслаждение. Почти всяка жена на този свят е била най-малко веднъж в живота си на диета, а за доста от нас диетите са метод на живот още от пубертета. Обществените стандарти и условия към дамите постоянно са били високи и младите девойки постоянно, в устрема си да са по-харесвани, падат в клопката на стеротипните облици. Те пък са самоуверено налагани от медии, инфлуенсъри и изобщо от обществото, което постоянно е толерирало хората с безукорен външен тип. Храната обаче би трябвало да е наслаждение за тялото и сетивата, а не изтезание. Когато сте стигнали до стадия, в който желаете да отхвърлите диетите като метод на живот, значи е пристигнал моментът да започнете да се храните уравновесено. Тази дума значи единствено едно – банкет на всички хранителни групи и субстанции без това да провокира възприятие на виновност. Ако пък имате потребност от поддръжка в търсенето на артикули, които да включите отначало в менюто си, имайте поради, че оризът е една от храните, които ви мислят единствено положителното.

С оризпък може да сте сигурни, че получавате безусловно уравновесен артикул, който носи редица изгоди да организма ви. Той е отчасти пълнозърнест, а зародишът и околоплодната му обвивка са запазили огромна част от потребните субстанции – витамин E, витамини от В-групата, магнезий и други минерали. Бонус харатеристика е, че при готвене този ориз се държи като белия – сварява се отмерено за към 18-20 минути и има отличен усет. С него можете да приготвяте всички фантастични ястия, в които оризът е главен воин – пълнени чушки, пиле с ориз, ризото и мляко с ориз. Може да се каже, че ориз Баланс е тъкмо в златната среда и с него не можете да извършите неточност.

 a KRINA

Реалност и фантазии. Всеки има фантазии, само че действителността е тази, в която живеем. За да се усещаме пълноценни, е добре да сме крепко стъпили на земята и да си даваме сметка на какво сме способни, какви са ни силите и има ли смисъл да се захващаме с всичко, за което си мечтаем. Сигурно сте чували израза „ най-вече сълзи са проляти поради сбъднати фантазии “ - той идва да ни каже, че от време на време фантазиите би трябвало да си останат тъкмо такива.

Балансът сред това, което сме, и това, което желаеме да бъдем, е тънката граница, в която сме душевен здрави и постоянни. Бъдете великодушни и милостиви към себе си, давайте си сметка какво сте постигнали в живота и си признавайте слабостите. Така ще живеете по-лесно със себе си, а оттова – и с близките, а това е точно щастието, към което всички ние се стремим.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР