През октомври 2018 година, живеещият във Флорида интернет порно барон

...
През октомври 2018 година, живеещият във Флорида интернет порно барон
Коментари Харесай

Тъмното минало на милиардера зад платформата OnlyFans

През октомври 2018 година, живеещият във Флорида интернет порно барон Леонид Радвински, който понастоящем е на 39 години, придобива почти 75% от възходящ, само че към момента чужд бизнес, на име OnlyFans. По това време, основаната в Лондон OnlyFans, съставлява платформа, посредством която хора могат да споделят еротични видеа, като по този метод печелят пари от комфорта на личния си дом, написа Forbes.

„ Създателите на съдържание” - най-вече порно звезди, основават регистрации в платформата, след което таксуват клиентите си (феновете, както ги назовава компанията), които желаят да гледат видеата им. Таксата варира от 4.99 $ до 49.99 $ на месец, като основателите им задържат 80% от таксата за себе си, до момента в който остатъкът отива аз платформата.

По време на COVID-19 пандемията, уеб сайтът с видео се оказва изключително известен измежду хората, които са принудени да седят по домовете си в самотност и изолираност. Бизнесът на OnlyFans се изстрелва в небесата. Към края на ноември 2020 година, OnlyFans разгласи доходи в размер на 400 млн. $ за последната година. Това е скок от 540% на годишна база, като 80% от приходите идват от консуматори от Съединени американски щати.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Европейският съюз възнамерява стартирането на обединен цифров порт...

Броят на основателите на наличие в уеб страницата нараства близо четири пъти до 1.6 млн., като в това число някои известни персони като Cardi B, DJ Khaled и други, също основават свои регистрации в платформата. Общият брой на клиентите, които заплащат за достъп, скача над 500% до 82 млн. души. Печалбата след налози нараства до 60 млн. $, по отношение на 6.6 млн. $ година по-рано. Forbes пресмята, че делът на Радвински във Fenix International – компанията майка на OnlyFans, го трансформира в милиардер с персонално положение от 1.8 милиарда $.

Освен тези финансови данни за бизнеса, оповестени във Англия, за Радвински не се знае съвсем нищо. Нитo той, нито представители на OnlyFans са откликнали на молбата за коментар на Forbes.

Знае се, че OnlyFans е основано през 2016 година от английски бизнесмен на име Тимъти Стоклли, който понастоящем е на 37 години, взаимно с неговия татко, който е някогашен банкер, Гай Стокли и брат му – Томас Стокли.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Хакерите, които удариха най-големия нефтопровод в Съединени американски щати, са получили откупи за 90 млн. $ под форм...

В документите, подадени във Англия, е посочено, че Радвински и Гай Стокли са шефове на компанията. Тимъти, Томас и Гай Стокли също са отказали коментар по тематиката.

Малкото, което се знае за Радвински не е изключително положително. Преди към 20 години, когато интернет порнографията към момента не е необятно налична по безвъзмездни канали, той ръководи дребна империя от уеб сайтове, които популяризират достъп до „ нелегални” и „ хакнати” пароли за порно портали, в това число един, който се популяризира като уебсайт, включващ малолетни лица.

В края на 1990-те години сходни уеб сайтове с линкове бяха нещо общоприетоо, като се използваха освен за порно, само че и за онлайн залагания и други интензивности, присъщи за сивия пазар.

Но Радвински е изключително нападателен. След инспекция в архива на портала Wayback Machine, Forbes разкриват 11 сходни уеб страницата, като всички са основани в края на 1990-те години и началото на идващото десетилетие от Радвински и неговата компания Cybertania, основана в Илинойс.

Сред тях попадат Password Universe, който през 2000-та година разгласява линк, който пренасочва потребителите към уебсайт, твърдящ, че предлага на педофили над 10 000 „ незаконни пароли за лица преди тинейджърска възраст”.

През 1999 година уебсайт на име Working Passes има линк за „ най-горещия малолетен харкорд”, съдържащ 16-годишни. Също през 2000-та година, различен уебсайт, Ultra Passwords, промотира линк, съдържащ „ най-хубавите незаконни тийн пароли” и такива промотиращи полови актове с животни.

В Съединени американски щати легалната възраст за порно актьорите е 18 години, а горепосочените интензивности с животни са незаконни в множеството американски щати. Въпреки всичко това, няма доказателства, че уеб страниците на Радвински в действителност са пренасочвали консуматори към горните категории порно наличие.

Вместо това, наподобява, че уеб страниците са били метод за Радвински да печели пари като таксува сътрудниците си (порно сайтовете) за всеки докаран клик.

Forbes, който не могат да осъществят достъп до сходни изображения или видеа, са помолили организацията Internet Watch Foundation, груп, профилирана в премахването на сходно наличие в интернет, да ревизира архивите, които насочват към порнография с малолетни. Според IWF, нито един линк не насочва към незаконни материали. Вместо това, линковете нормално насочват към сходни уеб сайтове, където има още линкове за безвъзмездни пароли или друго наличие за възрастни.

През 2002 година, година преди Радвински да се дипломира от Northwestern University, където специализира стопанска система, неговата компания Cybertania съди регистърът за домейни Verisign, потвърждавайки, че Verisign е трансферирала един от неговите уеб сайтове на някой различен.

В това дело, компанията на Радвински показва, че е работила в партньорство със същите тези уеб сайтове, за който твърди, че разполага с „ хакнати” пароли за достъп. „ Cybertania печели пари за всяка връзка с хиперлинк или ключова дума, употребена от съответния притежател или оператор на тези уеб сайтове за препоръчване”, показва юристът на Cybertania.

В друго дело против Радвински, ищецът твърди, че уеб сайтът Ultra Passwords пренасочва към „ хакнати” пароли за безвъзмезден достъп до нецензурен уеб сайтове, които в действителност са партньорски уеб сайтове за рекомендация.

Това е замърсен бизнес, само че също по този начин и много печеливш. В делото на Cybertania против Verisign, компанията на Радвински показва, че уеб сайтът Ultra Passwords е носел доходи в размер на 5 000 $ дневно през 2002 година или 1.8 млн. $ на година.

Радвински остава неосезаем в близо 20-годишния интервал сред старта на неговата дребна империя с линкове към порно уеб сайтове и придобиването на 75% от OnlyFans. В началото на новото хилядолетие, той основава няколко уеб страницата с линкове към секс записи на звезди и MyFreeCams, уебсайт, който твърди, че е платформа номер едно в света за порно посредством уебкамера.

Името на Радвиснки попада в правосъдни каузи през този интервал. През 2003 и 2004 година, Amazon и Microsoft съдят Радвински в Съединени американски щати за скам акция, която употребява имейл инструментите на двете корпорации с цел да предлага на консуматори „ безвъзмездни пари от правителството” или линкове към уеб сайтове за възрастни.

Радвински отхвърля всички обвинявания. Делото завършва с извънсъдебно съглашение през 2005 година, като Радвински и неговите бизнеси получават възбрана да употребяват името на Amazon в спам и имейл инструментите на Microsoft.

Неговата компания Cybertania е съдена през 2005 година от модела Шейла Лусиер за това, че е употребена нейна фотография (с дрехи) на един от порно уеб страниците на Радвински – изказване, което не е признато от компанията. Моделът показва, че е постигнала съглашение по обвиняването за неразкрита сума.

OnlyFans също има лични проблеми с създатели на наличие в малолетна възраст. Тъй като уеб сайтът не прави независима инспекция за възрастта на създателите, те постоянно могат да лъжат за действителните си години. В края на месец май, следствие на BBC сподели, че 14-годишно момиче е могла да се записва като реализатор в OnlyFans, употребявайки паспорта на баба си.

Високопоставен полицейски чиновник показва пред BBC, че OnlyFans не прави задоволително да предотврати опцията деца да употребяват платформата с цел да печелят пари, както и самите те да бъдат употребявани. В отговор OnlyFans разгласиха изказване, в което показват, че разчитат на технология и човешка инспекция с цел да предотвратяват шерването на наличие от лица под 18-годишна възраст.

Сигни Арнасон, изпълнителен шеф на благотворителната организация The Canadian Center for Child Protection, показва, че организацията постоянно получава известия за модели в OnlyFans, които може и да не са пълнолетни.

По думите й, опитите на OnlyFans да предотврати това са „ минимални”. Платформата има „ моралната и етична отговорност да се оправи по-добре на това поле” прибавя тя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР