Краката са много важна част на нашето тяло и като

...
Краката са много важна част на нашето тяло и като
Коментари Харесай

Масаж на ходилата у дома. Как да се подготвим за лятото

Краката са доста значима част на нашето тяло и сякаш грижата за ръцете малко измести фокуса от тях през последната година. Благодарение на краката ни откриваме нови места, обикаляме обичани дестинации или трепетно се носим към среща с обичания човек. За да се усещаме добре, е значимо краката ни да се усещат добре, а за това са нужни ежедневни грижи. Припомнете си чувството, когато след дълга вечер сваляте красивите си токчета и нежно масажирате стъпалата си, с цел да премахнете умората. Или когато сте сгушени с половинката си и я помолите да помачка ходилата ви. И двете действия провокират наслаждение, само че в действителност масажът на краката крие изгоди както за тялото, по този начин и за духа. В идващите редове ще ви разкажем малко повече за тях.

Подобряване на кръвообращението

Благодарение на краката ние правим всевъзможни действия, което им предизвиква дискомфорт – освен това без значение дали сме стояли дълго време на едно място, или сме били часове във фитнеса. В разследване от напрежението в краката може да изпитаме болежка, отичане или нарушено кръвообращение. Благодарение на масажа може да възстановим както верния приток на кръв, по този начин и да подобрим изцяло здравето на организма си.

 а iStock/Getty Images

Понижаване на напрежението

Натовареното и забързано всекидневие могат да причинят не една пакост на здравословното ни положение. Стресът води до проблеми с кръвното, наднормено тегло, депресивни положения и други. Масажът на стъпалата подтиква голям брой точки, свързани с регулирането на кръвното налягане и отстранява положението на стрес, като релаксира както тялото, по този начин и мозъка. Като бонус – потвърдено усъвършенства общия тонус и настроението.

Стъпалата са ерогенна зона

За доста дами стъпалата са ерогенна зона и стимулацията им е част от любовната игра. Скъпи мъже, в случай че желаете да предразположите половинката си, наблегнете на нейните стъпала. Масажът също по този начин способства за вярното кръвообращение и унищожаване на главоболието.

Благоприятно влияние върху редица заболявания

Масажът на стъпалата не е единствено приятна процедура, която ще ви накара да се чувствате по-добре, а тип нетрадиционно лекуване на редица заболявания. Знаете ли, че посредством масаж на стъпалата се подтикват точки, които дават отговор за избран орган във вашето тяло? Представете си го като карта, която се намира на самото ходило. Натискът върху всяка от тези точки посредством масаж е един от главните способи за лекуване в обичайна китайска медицина.

 а iStock/Getty Images

За да имате здрави и красиви крайници е значимо да спазвате няколко елементарни съвета:

Винаги когато имате тази опция, ходете боси. В предишното хората са имали практиката да го вършат доста по-често, което е разрешавало естествената стимулация на акупунктурните точки. В съвремието носенето на обувки освен попречва този развой, само че може да докара до болки, мазоли и други неприятни последици.

Избягвайте неуместните обувки. Освен в случай че нямате специфичен мотив, е хубаво да се спирате на обувки, които са комфортни, изключително когато става дума за дълготрайно носене. Не правете взаимни отстъпки с размера, даже и дадената обувка да е сграбчила сърцето ви от пръв взор. Ако въпреки всичко сте прекарали дълго време в неуместни обувки, вдигнете краката си на високо в продължение на най-малко 15 минути.

Правете си вана за краката. Поне един път седмично, вечер преди лягане, накиснете стъпалата си за към 5 минути първо в гореща вода, а по-късно за 1 минута в студена.

 a Footness

Използвайте профилирана козметика за крайници. Footness обезпечава козметични решения за всички потребности на красивите стъпала: ежедневна грижа, отбрана от изпотяване/миризми и специфична грижа за напукана и рисково загрубяла кожа. За вашия дневен обред може да започнете с ексфолиант за крайници, последван от омекотяващ крем или охлаждащ гел (който е страховит избор за лятото). Footness имат и специфичен артикул за пети – всички знаем, че най-груба е кожата точно там. За отбрана може да употребявате специфичните спрейове за крайници и обувки, а в случай че се нуждаете от терапия, марката предлага решение за груба кожа, мазоли и напукани пети. Дарете вашите крайници с грижата, която заслужават, и им покажете, че ги обичате с всекидневен масаж и с продуктите на Footness!

И не забравяйте, лятото пристигна, а хубостта на краката ви ще се забележи до момента в който вървите по пясъчния морски бряг, танцувате под луната или се разхождате из града през топлите уютни нощи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР