Все повече държави налагат ограничения върху търговията с криптовалути(снимка: CC0

...
Все повече държави налагат ограничения върху търговията с криптовалути(снимка: CC0
Коментари Харесай

Тайланд забранява всякакви меме-койни и NFT


Все повече страни постановат ограничавания върху търговията с криптовалути
(снимка: CC0 Public Domain)

Тайланд е следващата страна, която постанова ограничавания на търговията с криптовалути. Комисията по скъпи бумаги и тържища в Югоизточна Азия (SEC) вкара възбрана за меме-койни като Dogecoin.

Миналата седмица на тържищата беше подредено да смъкват „ монетите ”, дружно с NFT, потребителски токени и обществени токени, в границите на 30 дни, заяви.

Според тайландската SEC, новите правила имат за цел да защитят търговците от активи, които нямат „ ясна цел или същина ” и чиито цени се трансформират от трендовете и изявленията на известни особи в обществените медии.

, по-специално, стана известна криптовалута с помощта на споменаванията от страна на Илон Мъск. Цената на по този начин наречената „ мема-монета ” се колебае в последно време на фона на непрекъснато подскачащите цени на криптовалутите, а последните се подклаждат от възбраните за търговия в Китай и евентуалните ограничавания в Индия.
още по тематиката
От друга страна, неотдавна Салвадор стана първата страна, която одобри биткойн като законно платежно средство.

Наред с Dogecoin, по този начин наречените също се променяха доста динамично през годината. Този тип токени се ползват по отношение на мостри на цифровото изкуство и работят като документи за благосъстоятелност. NFT станаха известни след намесата на някои известни персони, само че след това интерсът към тях спадна.

Наред с това тайландската комисия по тържищата разгласи, че не разрешава и „ обменните токени ”. Това са крипто-монети, издавани от крипто-борсите, които могат да се употребяват за търговия и заплащане на такси.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР