Белгийските власти потвърдиха, че е открит трупът на издирвания в

...
Белгийските власти потвърдиха, че е открит трупът на издирвания в
Коментари Харесай

Открит е трупът на издирвания повече от месец терорист в Белгия

Белгийските управляващи потвърдиха, че е открит трупът на търсения в продължение на пет седмици екстремист Юрген Конингс. Властите го бяха оповестили за терорист поради отправени закани против държавното управление и народен вирусолог, съобщи Българска телеграфна агенция.

Бившият 46-годишен боен бе търсен в гора с повърхност от 18 хектара. По-рано бе открит неговият автомобил, цялостен с оръжие и трансфорат в клопка с опция да се самовзриви при опит да бъде отворен.

По първични данни Конингс, въоръжен с хладно и огнестрелно оръжие, се е самоубил с изстрел. Според фамилията му, както и по мнението на някогашен министър на вътрешните работи, представени от локални медии, самоубийство е малко евентуално.

Трупът е бил открит през вчерашния ден сутринта, а нощес последователи на Конингс са се събрали пред дома му и са приветствали. След началото на издирването симпатизанти на крайната десница неколкократно се събираха в поддръжка за концепцията на Конингс - че в Белгия има "здравна тирания ".

Скоро след началото на издирването белгийските управляващи започнаха сензитивно облекчение на противоепидемичните ограничения, които до тогава включваха вечерен час и възбрана за събиране. Предприета бе инспекция, която откри, че в Белгийските въоръжени сили има данни за най-малко 15 души, склонни към крайни дейности. Според наблюдаващи, представени в медиите, казусът с Конингс удостоверява, че крайната десница не е проведена и наподобява никой не се е притекъл на помощ, с цел да подслони беглеца.

Остава мистерия по кое време Конингс е умрял - трупът му е в напреднало разлагане, а предходната седмица в Белгия времето бе извънредно горещо. В първите седмици на издирването бе обявено, че в региона са чути изстрели, без да е открито кой ги е създал. Допуска се, че Конингс се е самоубил скоро откакто изчезна.

В издирването участваха стотици служители на реда и военни, и бяха изхарчени над половин милион евро. Беше регистрирано, че за следващ път белгийските служби за сигурност не обменят информация и в тази ситуация, макар че държанието на Конингс не е било загадка, данните не са послужили за взимане на навременни ограничения. Така Конингс е имал достъп до оръжейни хранилища в качеството си на преподавател по пукотевица, откъдето е изнесъл огромно количество муниции в навечерието на последните си дейности.

Конингс е бил боен цялостен живот, служил в задачи в Ирак, Афганистан, Косово, Ливан и Босна. Той е бил уверен в отрицанието на имунизациите срещу коронавирус, а в предсмъртно писмо е декларирал, че ще нанесе удар по "режима и вирусолозите ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР