Доларът се задържа близо до многомесечни върхове спрямо други основни

...
Доларът се задържа близо до многомесечни върхове спрямо други основни
Коментари Харесай

Доларът близо до нов връх след действията на Фед

Доларът се задържа покрай многомесечни върхове по отношение на други съществени валути в понеделник, откакто Федералният запас на Съединени американски щати изненада пазарите предходната седмица, като алармира, че ще увеличи лихвените проценти и ще приключи незабавно изкупуване на облигации по-рано от предстоящото.

Доларовият показател, който наблюдава валутните курсове по отношение на 6 съществени валути, доближи 92.232 пункта, откакто се увеличи с 1.9% през предходната седмица, което е най-големият му растеж от март 2020 година Така той последователно се приближава до априлския връх от 93,439.

Еврото се търгуваше на равнище от 1,1872 $, откакто в петък доближи 2-месечно дъно от 1,1847 $.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Делът на щатския $ в запасите на централните банки по с...

Британският паунд доближи 1,3809 $, като се намира покрай двумесечното дъно от петък от 1,3791 $.

Австралийският $ се разклати до 0.7503 $, откакто падна до равнището от 0.7478 $, най-ниското равнище, следено за последно през декември.

Обичайното несъмнено леговище йената се задържа на малко по-високи равнища, защото завоят на Фед удари цените на рисковите активи. Тя доближи до 110.185 йени за $, като се отдръпна от 2-месечния най-малко от четвъртък от 110.825.

Намерението на Фед да увеличи главната рента се разисква от предходната седмица. Централната банка счита по-бързото стягане на паричната политика за " натурален " отговор на икономическия напредък и по-специално инфлацията, която се движи по-бързо от предстоящото, защото страната се отваря още веднъж от пандемията на ковид.

Анализаторите не чакат резистентен $, отбелязвайки, че други централни банки ще би трябвало да обмислят нормализиране на политиката, защото стопанските системи им се възвръщат от потиснатите равнища.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР