21 Юни Porsche създава нова фабрика за акумулаторни клетки, наречена

...
21 Юни Porsche създава нова фабрика за акумулаторни клетки, наречена
Коментари Харесай

Porsche изгражда фабрика за батерии с висока производителност в Германия

21 Юни
Porsche основава нова фабрика за акумулаторни кафези, наречена Cellforce, в Тюбинген, Германия. Заводът ще се ръководи като дъщерно сдружение на Porsche в взаимно дружество с Customcells и ще създава акумулатори, които употребяват силиций, вместо графит като аноден материал.

" Вече стартирахме с проучвания и предварителни разработки, с цел да изградим ноу-хау и познания за клетъчната химия, а компанията Cellforce Group ще има към 60 инженери в областта на разработка и към 20 в производството. Техният главен фокус, най-малко първоначално, ще бъде да се грижи за развиването на клетъчната химия ", разяснява Майкъл Щайнер, член на изпълнителния съвет, R&D в Porsche.

Целта на Cellforce е висока продуктивност, а не огромен размер.

" Що се отнася до производството, то ще бъде малко спрямо всички гигафабрики, които познавате, тъй че чакаме с неспокойствие да имаме към 100 MWh годишно като индустриален потенциал, или малко повече ", споделя Щайнер пред Ars. " Що се отнася до колите, в които ще бъдат интегрирани новите акумулатори, те ще бъдат към 1000 годишно. Видът кафези, които създаваме, са предопределени за авто спорт и за висока продуктивност на съществуващи коли ".

" Ако това работи и ние забележим капацитет за понижаване на разноските, има късмет и за по-голям размер, само че това не е задачата на първичния екип на това ново оборудване ", прибавя Щайнер.

Засега от Porsche не разкриват какъв тъкмо спортен автомобил може първо да употребява тези нови кафези Cellforce - нещо, което би трябвало да се случи към 2024 година, когато хибридната спортна стратегия на компанията ще стартира да работи дружно с екипа ѝ във Formula E. Проблемът е, че регламентите в надпреварата не разрешават на съперниците да създават свои лични акумулатори. А това провокира доста въпросителни...
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР