На куриозни ситуации се натъкнали данъчните по време на проверката

...
На куриозни ситуации се натъкнали данъчните по време на проверката
Коментари Харесай

Асен Василев: НАП откри фирми с каса и управител в Панама

На куриозни обстановки се натъкнали данъчните по време на инспекцията на компании с огромни касови наличия. Така да вземем за пример, една от компаниите се оказала с каса и шеф в Панама. Това стана ясно от думите на служебния финансов министър Асен Василев пред „ Нова Телевизия”.

„ Като тръгнахме да вършим инспекциите с огромни касови наличия, излязоха компании, които в действителност имаха пари на каса. Там всичко е наред, инспекциите завършиха. Но излязоха и компании, където шефът бил в Панама с касата. Или така наречен Златен мочур, където стана обществено, че в действителност имат касови апарати, които от 2018 не са отчитали към Национална агенция за приходите. Става въпрос за вреди от десетки милиони към бюджета “, сподели Асен Василев.

По думите му, Националната организация за приходите е трансформирала метода си на работа, като е насочила фокуса си към компании, получаващи огромен публичен запас, имащи огромно трансферно обслужване и огромни касови наличия.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Разшириха черния лист за компании и физически лица, които са...

„ Резултатите започнаха да се виждат. Колегите от Национална агенция за приходите започнаха да прозвъняват листата с длъжниците и да им споделят: Вместо да ви съдим, елате си направете проект за разплащане “, уточни финансовият министър.

Василев разяснява,, добавяйки, че през актуалната седмица се чака данъчните да съберат още 9 млн. лв. просрочия.

Относно глобените българи от Съединени американски щати по закона „ Магнитски”, Василев уточни, че това е най-голямата единична глоба, налагана по този закон, добавяйки, че страната прави личен списъл на свързани лица, защото обстановката има капацитет да засегне цялата стопанска система.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Националната организация за приходите стартира инспекции на компании, които имат огромни касови наличия. Пр...
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР