Днес Volvo Car Group обяви, че компанията ще обедини сили със

...
Днес Volvo Car Group обяви, че компанията ще
обедини сили със
Коментари Харесай

Volvo Car Group и Northvolt с общ завод за батерии

Днес Volvo Car Group разгласи, че компанията ще обедини сили със експерта в областта на проектирането и производството на батерийни детайли Northvolt, като крайната цел е създаването и производството на по-устойчиви акумулаторни модули, предназначени за вграждане особено в автомобилите на Volvo и Polestar.

Първата стъпка в съдействието на Volvo Car Group и Northvolt- 50:50 венчър, е основаването на развоен център в Швеция, който ще започне да работи през идната година.

Следваща сериозна стъпка в сътрудничеството на Volvo Car Group и Northvolt се очаква да бъде осъществена през 2026 година, когато се чака да заработи изцяло нов батериен гига-завод, който ще бъде с евентуален годишен потенциал от до 50 GWh.

Като част от съглашението сред двете компании, Volvo Car Group чака, от 2024 година, да има достъп до 15 GWh батерийни модули годишно от съществуващият производствен комплекс на Northvolt в Швеция (Northvolt Ett)

Новото съглашение е следващата крачка, която прави Volvo Car Group в програмата за цялостна електрификация на портфолиото си. Според предвижданията на компанията, до средата на това десетилетие изцяло електрическите коли ще образуват 50% от общата реализация на компанията, а цялостната промяна към 100% електрически коли би трябвало да бъде достигната до 2030 година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР