Българската компания в сферата на високоспециализираните IT обучения Coursedot е

...
Коментари Харесай

Българската Coursedot набра 1 млн. долара

Българската компания в областта на високоспециализираните IT образования Coursedot е набрала 1 млн. $ от два фонда. По-голямата част от парите идват от Morningside Hill, а Eleven се включва с по-малка сума, само че това е втора инвестиция в компанията за него. През предходната година. Инвестицията ще бъде употребена както за довеждане докрай на тази промяна, по този начин и за в допълнение уголемение на бизнеса като пазари, артикули и брой хора.
Оценка 12 млн. лева
Morningside Hill, който е фонд-мениджър към Фонда на фондовете и ръководи най-вече обществен запас, придобива 12.8% от дяловете на сдружението " Корс Дот " против импортирани близо 1.56 млн. лева Eleven, което притежаваше 7.9% от капитала, пък превежда 92.7 хиляди лева и по този начин делът му спада минимално до 7.6%. Мажоритарен притежател със 71.6% дял остава Теодор Панайотов, създател и изпълнителен шеф на компанията, която това нарастване на капитала прави оценка на малко над 12 млн. лева По дребни дялове имат основателите на най-скъпо продадената българска софтуерна компания " Телерик " - Васил Терзиев и Светозар Георгиев.

" Трансформацията към момента е в развой, само че вървим в вярната посока. В момента сме в най-хубавото си тримесечие в историята на компанията, с към 100 образования. Пазарът в Западна Европа се възвръща и се надявам същото да стане и тук. Същевременно този хибриден модел на работа, наподобява, ще си остане. Всички огромни компании, с които работим, са с модел вид един ден в офиса, един ден у дома. Това може би ще остане за дълго време, а може би и непрестанно ", разяснява пред " Капитал " Панайотов.
Промени на всички места
Промяната през последната година не бе единствено за Coursedot, само че и за целия нишов пазар, на който компанията работи. Макар и професионално нишов, той не е дребен, както сподели и консолидацията, която се случи при започване на тази година и очерта два самобитни колоса в областта на IT образованията - Pluralsight неотдавна купи A Cloud Guru против 2 милиарда $, а Skillsoft се листна на борсата в Ню Йорк при настояща пазарна капитализация 1.6 милиарда $.

Coursedot не се конкурира непосредствено с фирмите за IT образования - тя работи главно като хъб за учащи (т.нар. трейнъри) с допустимо най-вече документи, като сега техният брой в платформата е 3500. Много постоянно те извършват образования точно през Skillsoft да вземем за пример, с краен клиент компания, която има потребност от курсове по облачните системи на Microsoft или Amazon да вземем за пример.

" Нашата цел не е да сме просто следващата трейнинг компания, това не е забавно. Ако просто ще разделяме една баница, това е доста комплицирана задача, поради че пазарът се промени. Оформят се чудовищно огромни компании на този пазар, с които нямаме предпочитание да се конкурираме, ние си партнираме с тях ", споделя Панайотов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР