По време на пандемията голяма част от бизнеса освободи служители.

...
По време на пандемията голяма част от бизнеса освободи служители.
Коментари Харесай

Фирми обещават масажи и фитнес, за да привлекат служители

По време на пандемията огромна част от бизнеса освободи чиновници. Шивашките компании в Русе са образец за това. Отскоро те още веднъж започнаха работа с непознати марки, само че шивачки няма. За да привлекат чиновници в бранша, някои работодатели оферират екстри - като фитнес на работното място или масаж.

Над 10 000 шивачки са изгубили работата си през последните две години, пресмятат от сектора. Блокираните от коронакризата пазари засегнали най-много компаниите, които са разчитали на личната си марка.

Със съживяването на стопанската система доста от шивашките компании още веднъж са подписали контракти със международни марки и търсят личен състав. Работниците обаче се задържат единствено при работодатели, които са правилни финансово към тях и оферират положителни условия на труд.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Всяка заран, 6 дни в седмицата, текстилните служащи в Бъл...

" Не е, което беше преди 20-30 години… Ако ние не предложим добра среда за работа, ние няма да имаме служащи ", разяснява Миглена Христова член на УС на Българската асоциация за текстил, облекло и кожи.

Петя Вангелова е напуснала остарялата си работа, тъй като не е била удовлетворена от изискванията. " Имаше доста ексклузивен труд след 5 часа, аз съм с малко дете и нямаше по какъв начин да се случат нещата ", посочи Петя Вангелова.

В новата компания обаче е получила това, което търси всеки служащ. " Коректност. Плащане на заплати редовно… След работно време и в почивките имаме право да се насладим на прекрасен масаж, на фитнес зала. Имаме стая за дамата, където си вършим разтривки с лечебни гелове ", споделя Петя Вангелова.

80% от продукцията на Миглена Христова е за международни марки. А условията от чужбина са огромни. " Те са висок, разкош клас, и междинен. И в действителност те доста държат техните облекла, които произвеждаме за тях, да са създадени в добра работна среда. Освен положителни машини, високотехнологични, и чиновниците ни да се усещат добре… Редовно имаме обществени инспекции от тях ", изясни Миглена Христова.

За шивачките, с изключение на трапезария, са създали и дребна библиотека. Залагат и на зеленото произвеждане - всички боклуци се изхвърлят разделно, а част от електрическата енергия идва от слънчевите панели на покрива.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР