Година след като Столичната община реши да , вече напредват

...
Коментари Харесай

София е готова с пет проекта за етажни паркинги в няколко столични квартала

Година откакто Столичната община реши да, към този момент напредват пет такива плана в регионите " Надежда ", " Слатина ", " Сердика ", " Слатина ", " Студентски " и " Подуяне ". Те ще разполагат със приблизително 200 паркоместа, разяснява пред " Капитал " общинският консултант от ГЕРБ и ръководител на бюджетната комисия Георги Георгиев, който е един от създателите на програмата за паркинги с частни вложения.

Тя планува върху в този момент неизползваеми общински терени да могат да строят частни вложители, които да бъдат определени с конкурс и да стопанисват паркингите 30 години, след което да ги върнат на общината. Това се оказа единственият вероятен вид за избавление на общината от казуса с многото коли, за които няма място, откакто десетилетие липсваха подхванати ограничения.
Какви са плановете
Проект за паркинг в регион " Надежда " за близо 300 автомобила в междублоково пространство

За регион " Надежда " са били направени два плана за паркинги, които към този момент са минали през публично разискване. Първият включва само места за паркиране, а вторият съставлява композиция сред паркинг и зона за публично обслужване - търговски обект, детска площадка, спортна зала. " По-голямата част от присъстващите на срещата поддържаха втория вид поради мултифункционалността му ", разяснява за " Капитал " Георги Георгиев.
Източник: Facebook профил Георги Георгиев
Той споделя, че по време на разискването най-голямото терзание на живущите е бил възможният звук от паркинга. За да се предотврати това, проектантът е планувал плътна стоманено-бетонна стена откъм жилищните здания. Освен това се планува построяването и на фотоволтаични системи за зареждане на електрически автомобили. Предстоят още срещи с жителите, с цел да се премине към задействане на плана.

Етажен паркинг на пазара " Ситняково " в регион " Слатина "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР