20 Юни Два сребърни и два бронзови медала спечели България

...
20 Юни Два сребърни и два бронзови медала спечели България
Коментари Харесай

България с 4 медала от Европейска олимпиада по информатика за момичета

20 Юни
Два сребърни и два бронзови медала завоюва България на първата Европейска олимпиада по информатика за девойки (https://egoi.ch/en/). Състезанието се организира от 13 до 19 юни онлайн, като хазаин на виртуалното събитие бе Швейцария. В олимпиадата са взели участие 157 девойки от 30 европейски страни и още от 13 страни отвън Европа.

Постиженията за българските девойки са: Сребърни медали за Биляна Инджева от 12-и клас на МГ " Баба Тонка ", Русе, и за Емилиана Димитрова от 8-и клас на СМГ " Паисий Хилендарски " Бронзови медали за Ясмин Ердим от 10-и клас на МГ " Гео Милев ", Плевен, и за Виктория Христова от 11-и клас на МГ " Акад. Кирил Попов " в Пловдив. Ръководители на българския тим са доцент Пламенка Христова от Русенски университет " Ангел Кънчев " и Илиян Йорданов от Факултета по математика и информатика на СУ " Св. Климент Охридски ".
" Мусала Софт поддържа от основаването си националните тимове по информатика и екипите, които стоят зад развиването на младите ИТ гении. В полезностите на Мусала Софт е надълбоко заложена поддръжката на елитното обучение и надпревари. Радваме се на медалите на българските девойки в първата по рода си олимпиада по информатика и им пожелаваме щастливо лято и шеметна спортна кариера ", съобщи Елена Маринова, президент на Мусала Софт, която дава обещание поддръжка и отсега нататък.

" Както в олимпийските игри надпреварите са разграничени на мъже и дами, по този начин и в света на информатиката имахме потребност от момичешко съревнование по програмиране. EGOl е за девойките, които имат предпочитание да се развиват в света на компютърните науки и софтуерните нововъведения. И най-важното - олимпиадата е продан на вдъхновяващи образци, опция за струпване на спортен опит и на убеденост. Благодаря на всички сътрудници, съдействали за триумфа на девойките ни! ", показа и доцент Пламенка Христова след оповестяване на финалното класиране.

На фотографията: Медалистките от надпреварата EGOl и техните ръководители.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР