Страшен удар от шефовете си в Българската национална телевизия е

...
Страшен удар от шефовете си в Българската национална телевизия е
Коментари Харесай

Грозна гавра: Понижиха Мира Добрева до обикновена репортерка

Страшен удар от шефовете си в Българската национална телевизия е понесла тези дни една от най-големите звезди там – Мира Добрева. От водеща на публицистичното предаване „ Питай Българска национална телевизия ” тя е била намалена до елементарна кореспондентка.

Предаването „ Питай Българска национална телевизия ” бе спряно в средата на този месец поради Европейското състезание по футбол. Публицистичното шоу по принцип се излъчва всеки четвъртък от 21 часа, след централната емисия „ По света и у нас ”. В момента обаче в този часови пояс държавната медия предава директно мачовете от шампионата, както и дискусионни студиа, които внезапно подвигат нейния другояче относително непретенциозен рейтинг. Ето за какво „ Питай Българска национална телевизия ” е излязло в предварителна лятна почивка, като се чака да се завърне в ефир най-рано през септември.

Ръководството на малкия екран обаче не било склонно да пуска екипа в толкоз дълъг отпуск, подшушнаха пред „ Уикенд ” добре осведомени източници. Ето за какво на Мира и сътрудниците й е било препоръчано да работят в други излъчвания през трите летни месеца. Вместо обаче да й търсят място като водеща, за Мира е било решено да бъде свалена до главното и в това време най-ниско ходило за един публицист – репортерското. Според клюката, Добрева е била смъртно афектирана на решението да я създадат кореспондентка в случай, че към този момент гони 50 години, има личен уебсайт, неделно предаване, което продуцира („ Отблизо ”), че дори към този момент може да се похвали и със лична книга, която е истински бестселър. Тя на процедура е една от дребното същински звезди, които към момента работят в Българска национална телевизия. Блондинката в никакъв случай до момента не е била елементарна кореспондентка. Дори когато преди близо 30 години за първи път застава пред камера – в Нова телевизия, поради положителния външен тип я поставят и да води новинарските излъчвания. Малко по-късно се мести в Българска национална телевизия още веднъж като водеща на новините, а репортажи прави единствено апропо.

След години на върха за нея било същински потрес да чуе, че би трябвало да вземе микрофона и да стартира да се труди като всеки редови чиновник в малкия екран. По-големият проблем обаче ще бъде, в случай че наесен се окаже, че „ Питай Българска национална телевизия ” няма да се върне в програмата. Тогава водещата най-вероятно ще би трябвало да продължи да се труди безславно над елементарни репортажи – нещо много под позициите, които от години си е извоювала. Въпреки всичко Добрева се е пробвала да одобри с достолепие понижението в служба. Вместо да се оплаква и да упреква, тя реши да предприеме друга тактичност – да благодари демонстративно, че й е дадена опция да работи като кореспондент, евентуално очаквайки някой различен да се възмути, че такава огромна звезда е свалена толкоз ниско – нещо, което все още не се случва. „ Да съм кореспондент е най-голямото ми наслаждение. И предизвикването, което същински ме вълнува! ”, твърди водещата. Според осведомени, тези думи не са откровени, а целят да покажат на управлението на малкия екран какъв брой над нещата е Мира.Само преди година Добрева публично разгласи, че напуща малкия екран, с цел да прави личен уебсайт и да написа книга. Няколко дни по-късно тя се върна на работа, защото бе особено поканена да води „ Питай Българска национална телевизия ” на мястото на първата водеща на предаването – Нора Шопова. Последната не се оправи с работата там и бе преместена в спорта.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР