След като стана доброволец в Ковид-отделението на Александровска болница, Радослава

...
След като стана доброволец в Ковид-отделението на Александровска болница, Радослава
Коментари Харесай

Три години след смъртта му: Вдовицата на алпиниста Боян Петров залюби хирург

След като стана доброволец в Ковид-отделението на Александровска болница, Радослава още веднъж е щастлива в обятията на почитан доктор

Съпругата на планинар №1 у нас Боян Петров, който изчезна безследно през май 2018 година при опит да изкачи тибетския връх Шиша Пангма, има нов мъж в живота си. Миналата година, в разгара на пандемията от Ковид-19 овдовялата Радослава Ненова стана доброволец в Спешното поделение на Александровска болница. Именно там тя срещна и новата си обич.

Хуманната постъпка на Радослава да стане доброволец провокира аплодисменти. Авантюристката по дух стартира да оказва помощ в обгрижването на тежко заболели, в това число и на инфектирани с ковид. Радослава призна, че не й е коствало доста време да преодолее страха от болестта поради всички инциденти, които е преодоляла.

Съпругата на Боян Петров впечатлила медиците и пациентите. Силно заинтересован от Радослава останал и 40-годишен хирург от болничното заведение, който вдлъбнат до уши по атрактивната брюнетка. Макар че при започване на връзката си те се опитвали да съблюдават поверителност, околните им връзки не останали загадка нито за личния състав, нито за пациентите на болничното заведение. Миналата година двамата даже си подарили екскурзия до екзотично кътче, а връзката им от ден на ден се задълбочавала, разкриха очевидци на топлите им усеща.

Покрай връзките си с хирурга, 38-годишната Радослава добила огромно самочувствие, а пациентите в болничното заведение, които не я познавали даже си мислели, че тя също е доктор. Като същински стоик тя не се пестяла, давала и нощни наряди, а вечер или на съмване се прибирала капнала у дома при сина си Явор, който е младеж и в този момент се налагало да се оправя самичък съвсем с всичко.

„ Вътрешната хубост е доста значима, когато изглеждаш по този начин. Доброволстваме в незабавното и се увещавам, че и този път хубостта няма да избави света “, разяснява работата си в Ковид-отделението Радослава, като пусна фото от болничното заведение, на което е облечена със предпазен костюм, шлем и ръкавици. „ Радослава постоянно е била с военен дух и не бяга от провокациите. По това си наподобяват с Боян. Донякъде, тя влезе при тежкоболните и поради него “, уверени са другари на смелото момиче, претърпяло куп житейски премеждия.

След гибелта на Боян Петров, брюнетката от Русе призна, че макар тъгата си, ще бъде мощна и ще направи всичко допустимо, с цел да поддържа загатна за огромния планинар жив, а не да лее сълзи. Две следващи години Радослава провежда всеобщо нанагорнище на „ Копитото “ на Витоша по обичаната пътека на починалия катерач. Радослава обаче не била добре призната в фамилията на Боян. Майката на алпиниста Ангелина и сестра му Александра били в тежък спор с вдовицата още от началото на връзката им. Дори безсънните нощи след изгубването на алпиниста през май 2018 година не съумяха да ги помирят. Именно около избавителните интервенции лъсна истината за трагичните връзки на вдовицата със сестрата и майката на починалия планинар. Двете споделиха, че Радослава не им се обаждала, с цел да ги държи в течение на издирването и получавали информация за избавителната акция само от медиите. До последно Ангелина и Александра се надяваха на знамение и упорстваха издирването на Боян да продължи. Те се възмущаваха на решението на вдовицата най-мащабната акция в историята на алпинизма да бъде прекъсната. Радослава обаче се бранеше, че всички шансове за спасяването на Боян са изчерпани и няма потребност да се рискува живота на участниците в издирването, атакувайки върха.

Майката и сестрата на Петров упрекваха Радостина, че е разрушила първия му брак. От него Боян има 21-годишна дъщеря на име Тея, която живее с майка си в Швейцария. Радослава и Боян се срещнали на курс по планинско катерене. Тогава тя била едвам на 21 години. Първата им среща била на Комините на Витоша през 2004 година Той бил инструктор и незабавно я запленил със сините си очи и чаровна усмивка.

„ Не съм сигурна, че беше обич от пръв взор. По-скоро интерес от пръв взор. Чак откакто свърши курсът, а той беше три месеца и половина всяка събота и неделя, започнахме да се виждаме. Самото премеждие някак си предразполагаше да се влюбиш. Имаше и други курсистки, само че несъмнено съм била най-симпатичната. Факт е, че откакто тръгнахме съществено, спря да води курсове “, разказвала е за началото на връзката им вдовицата на алпиниста.

Боян  съумял да се измъкне от лапите на гибелта – два пъти преборил рака, оживял при тежка злополука и се поддържал с инсулин поради диабет. Заради рисковите си занимания Петров прозорливо написал наследство, в което подсигурил обичаната си жена и техния невръстен наследник. Липсата на брак сред Радослава и Боян обаче й основала много главоболия след гибелта му, защото вдовицата трябвало да обикаля институциите, с цел да получи всички нужни документи като негова наследница. Ангелина и Александра поддържали прелестни връзки с някогашната жена на Боян и въпреки че от съжителството с Радослава Петров имал 15-годишен наследник на име Явор, двете дами не желали да чуят за новата му половинка. Тийнейджърът упражнявал таекуондо и към този момент натрупал солидна сбирка от медали.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР