Нещо странно се случва с изтощените работници в САЩ от

...
Коментари Харесай

Добре дошли в "YOLO" икономиката

Нещо необичайно се случва с изтощените служащи в Съединени американски щати от поколението на милениалите. След една година, прекарана над преносимите компютри, безкрайни Зуум диалози сред тренировки, разходки и развлечения, те вземат решение да рискуват всичко, което са градили до момента.

Някои се отхвърлят от комфортните си и постоянни работни места, с цел да стартират нов бизнес, да трансфорат страничните си занимания във full-time занятие или най-сетне да работят по сюжета, който мечтаят да напишат. Други се присмиват на нарежданията на шефовете си за връщане към работа в офис и заплашват да изоставен, в случай че не им е разрешено да работят където и когато пожелаят.

Те са насърчени от възходящите равнища на имунизация и възобновяване на пазара на труда. Банковите им сметки, подсилени от една година спестявания и покачващи се цени на активите, усилиха апетита им за риск. И до момента в който някои от тях просто сменят работата си, други напълно напущат кариерната пътека.

" Живееш единствено един път "

Ако това придвижване може да се опише в резюме, това е " YOLO " - " живееш единствено един път ", акроним, разпространяван от рапъра Дрейк преди десетилетие и от този момент публикуван от радостни, предприемчиви хора, поемащи опасности. Терминът се наложи измежду дребните вложители в платформата Reddit, които го употребяват, когато вършат безотговорни залози, които от време на време все пак дават резултат. (Тази година търговията на GameStop беше първообразът,,YOLO " ). В по-широк смисъл той се появи, с цел да характеризира настройката, която завладя избран вид отегчен офис чиновник през последните месеци.

Пандемията не е завършила и милиони американци към момента страдат от загубата на работни места и близки. Не всеки може да си разреши да хвърли предпазливостта напразно. Но за все по-голям брой хора с финансови запаси и търсени умения страхът и безпокойството през миналата година отстъпват място на нов тип професионално дръзновение.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР